loading
close
SON DAKİKALAR

Depremzedelere psikososyal destek

Depremzedelere psikososyal destek
Tarih: 14.11.2011 - 18:19
Kategori: Gündem

Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, depremzedelerin sosyal ve psikolojik yönden desteklenmesi amacıyla ortak proje başlatıyor

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin şu anda sağlık hizmetlerinin merkez üssü konumunda olduğunu ve epeyce bir süre de Van'daki sağlık hizmetlerinin ağırlığını kaldıracağını söyledi.

Hastanede acil, ameliyathane ve yoğun bakım servislerinin açıldığını belirten Şencan, ''Poliklinik de bugünden itibaren hizmet vermeye başlıyor. Çok kısa bir süre sonra aile hekimliği ve çadır kentlerdeki rutin sağlık hizmetleri de verilmeye başlanacak. Ancak bunun bir sonraki adımında sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin öne çıkması gerekiyor'' dedi.

Çadırda yaşayan, depremde yakınını ya da malını kaybeden, rutin hayatını değiştiren ve gelecekle ilgili kaygı duyan depremzedelerin sosyal ve psikososyal yönden desteklenmesi gerektiğini kaydeden Şencan, ''Bununla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla birlikte yürüttüğümüz projemiz var. Projenin teorisi tamamlanarak pilot çalışması yapıldı'' diye konuştu.

Projenin bugün Van ve Erciş'teki bütün çadır kentlerde başlatılacağını ifade eden Şencan, ''Bu büyük bir proje. Projenin sahadaki çalışma sürecine sadece Sağlık Bakanlığından psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve diğer personel olmak üzere en azından 100 kişi katılacak. Girilmedik çadır bırakılmayacak. Projenin bizim için önemli olan bir tarafı da şu, ev ortamında hastane veya aile hekimliği desteğiyle bakabildiğimiz yatalak hastalar vardı ama bu desteğin çadır ortamında sürdürülmesi çok zor.

Bunları buradaki kalıcı konutlar yapılana kadar daha rahat bölgelere, misafirhanelere ya da otellere yerleştireceğiz. İkinci aşamada ihtiyaçlarını tespit ederek tedavi süreci için gerekli tedbirleri alacağız. Biz projenin bir ayağıyız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının konuyla ilgili başka parametreleri de var.''

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları