Süper Lig'in 14. hafta derbi maçında Beşiktaş, sahasında lider Galatasaray'ı 3 - 0 mağlup etti. Siyah-beyazlılar puan farkını 3'e indirdi.
Süper Lig'in 14. hafta derbi maçında Beşiktaş, sahasında lider Galatasaray'ı 3 - 0 mağlup etti. Siyah-beyazlılar puan farkını 3'e indirdi.
Süper Lig'in 14'üncü haftasında Beşiktaş, sahasında Galatasaray'ı 3-0 mağlup etti. Vodafone Park'ta oynanan mücadelede ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 46'da Cenk Tosun, 70'te Dusko Tosic ve 90+1'de Alvaro Negredo kaydetti. Dev derbiden galip ayrılan Beşiktaş 26 puana yükselirken, Galatasaray 29 puanda kaldı.
Galatasaraylı Feghouli: "Taraftarımızdan özür diliyorum"
Galatasaraylı futbolcu Sofiane Feghouli, Beşiktaş'a 3 - 0 yenildikleri derbi maçın ardından yaptığı açıklamada, "Taraftarımızdan özür diliyorum" dedi.
Maç sonu yayıncı kuruluşa konuşan Feghouli, "İlk yarı iyi bir oyun sergiledik ama gol fırsatlarını değerlendiremedik. Rakibimiz de ilk golden sonra diğer golleri buldu. Taraftarımızdan özür diliyorum. Bundan sonra çok çalışacağız ve daha iyi sonuçlar almak için uğraşacağız" diye konuştu.
Pepe: "Kazanmayı hak ettik"
Süper Lig'in 14'üncü haftasında oynanan Beşiktaş - Galatasaray maçının ardından siyah-beyazlı takımın Portekizli yıldızı Pepe, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
Galatasaray maçının, kendileri için çok önemli bir maç olduğunu vurgulayan Pepe, "Kazanmayı hak ettik ve önemli bir maçtan galibiyetle ayrılıyoruz. Benim görevim takımın gol yememesi. Takımım gol yemediyse, ben kendimi gol atmış gibi hissediyorum. İyi bir savunma yaptık" dedi.
Bafetimbi Gomis: "Takım oturduktan sonra bu tip maçları kazanacağız"
Galatasaray'ın Beşiktaş'a 3-0 mağlup olduğu mücadelenin ardından sarı-kırmızılı takımın golcüsü Bafetimbi Gomis, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş'ın iyi bir takım olduğunu söyleyen Gomis, "Tabii bugün biraz yazık oldu. Birinci golde kişisel bir hata var. Bu gol onlara güven verdi. Daha sonra fark açıldı. Beşiktaş 3-4 senelik bir takım, gerekli olgunluğa ulaşmış bir takım. Biz bundan sonra daha çok çalışacağız. Bu sezon iyi şeyler yaptık, daha iyi şeyler yapmak için çalışacağız" dedi.
Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarından galibiyet çıkaramadıklarının hatırlatılması üzerine Gomis, "Bu, futbol ve maalesef bazen kaybediyorsunuz. Biz ilerleyeceğiz, bu maçtan önce 13-14 maçlık bir bölüm var, birincilik var. Yeni bir takımız. Takım oturduktan sonra biz bu tip maçları kazanmaya başlayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.
Feyyaz Uçar: "Benzemez kimse sana Vodafone Park"
ALİ DANAŞ / İSTANBUL,(DHA) Süper Lig'in 14'üncü haftasında oynanan Beşiktaş - Galatasaray maçı öncesinde Vodafone Park'da Beşiktaş'ın ana sponsoru Vodafone'un düzenlemiş olduğu "unutulmayANLAR" buluşmasının ilk konuğu Feyyaz Uçar oldu.
Organizasyonda Feyyaz Uçar, 1990-91 sezonu lig kupası anılarını anlattı. Buluşmaya Beşiktaş Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy'un yanı sıra "Vodafone KaraKartal Hareketi"ne üye aboneler de katıldı.
16 sezonda 320 lig maçında 170 golle Beşiktaş'ın Türkiye Ligi'ndeki en büyük golcüsü olarak bilinen Feyyaz Uçar, 1990-91 sezonu lig kupası anılarını anlattı. O sezon Beşiktaş'ı 2-0'dan 2-3'lük galibiyete taşıyan isimlerden olan Feyyaz, dinleyicilerle şampiyonluğun hikâyesini paylaştı. 1990-91 sezonu lig kupası bir kez daha Feyyaz'ın ellerinde yükseldi.
FEYYAZ UÇAR: "BENZEMEZ KİMSE SANA VODAFONE PARK"
"UnutulmayANLAR" buluşmasında, Beşiktaş'ı Galatasaray karşısında 2-3'lük galibiyete taşıdığı üçüncü golün hikayesini ve o anlarda yaşadıkları anlatan Feyyaz Uçar, "O gün maça çok iyi başlamamıştık ve ilk yarıda 2 - 0 da geri düşmüştük. Ama pes etmeyen, mücadeleyi bırakmayan, yenileneceğine inanmayan bir kadroyla sahadaydık. Önce Ali'nin golleri ile durumu 2 - 2 yaptık. Sonra bana bir pas geldi. Mehmet benden daha müsait durumdaydı ve topu ona verdim. Mehmet şutunu attı ama top kaleciden döndü. O sırada kademeye girmek isteyen takım arkadaşlarım oldu fakat uzak mesafedelerdi. Ben dönen topu takip ettim ve net bir ayak içi vuruşu ile topu ağlara gönderdim. O anda neler hissettiğim hep sorulur. İnanın gollerden sonra çok şey hissedilmiyor. 2-3 saniye dünyadan kopuyorsunuz, bir boşlukta hissediyorsunuz kendinizi. En azından bana öyle oluyor. Sonra içinizden koşmak geliyor. Ardından, hele ki bir de galibiyet golünü attıysanız, müthiş bir huzur ve özgüven hissi geliyor" dedi.
"GOLLERDEN SONRA 2-3 DÜNYADAN KOPUYORSUNUZ"
Beşiktaş'ın efsane golcüsü Feyyaz Uçar, "Dünyada ve Türkiye'de pek statta oynadın ya da bulundun. O statlarla Vodafone Park'ı karşılaştırırsan neler söylersin?" sorusuna "Benzemez kimse sana derim. Vodafone Park ambiyansı ile müthiş bir stat. Taraftar sesiyle, gücüyle maça öyle etkin bir şekilde dahil olabiliyor ki... Birçok statta oynadım. Bu stadın keyfi inanın hiçbir yerde yok" diye konuştu.
Vodafone Park'ın Türkiye'nin ilk akıllı stadı olması nedeniyle de gurur duyduğunu belirten Feyyaz Uçar, "Ben teknolojinin futbola girmesine karşı olanlardan değilim; karşı olanları da pek anlamıyorum açıkçası. Futbolda doğru işler yapılması, doğru kararlar alınması isteniyorsa bence teknolojinin desteği olmazsa olmaz. Önümüzdeki günlerde de teknolojinin futbola katkısının giderek artacağını düşünüyorum" açıklamasını yaptı.
"ŞANLI TARİHİMİZİ BU TÜR ETKİNLİKLERLE ANMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"
Organizasyona katılan Beşiktaş'ın Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil ise, "Beşiktaş'ımızın başarı, centilmenlik, rekorlar ve fedakarlıklarla dolu tarihini bu tür etkinliklerle anmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu anlamlı buluşmada, kulübümüzün sembol isimlerinden sevgili Feyyaz Uçar'la bu heyecan dolu günlere geri dönmek oldukça özeldi. Sportif başarısının yanı sıra, centilmen kişiliği ile de Beşiktaş'ın efsaneleri arasına adını yazdıran Feyyaz Uçar'a ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde önemli katkısı bulunan yol arkadaşımız Vodafone'a içtenlikle teşekkür ediyorum. Hem geçmişiyle hem de gelecek vizyonuyla dünya kulübü olarak adından söz ettirmeye devam eden camiamızın simge isimleri ile 'unutulmayANLAR' buluşmalarını önümüzdeki günlerde de sürdüreceğimizi açıklamaktan ayrıca mutluyum" ifadelerini kullandı.
"BEŞİKTAŞ TARİHİNİN UNUTULMAYANLARINI ANIYORUZ"
Beşiktaş'ın en büyük destekçisi olduklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise, "Beşiktaş'a sponsorluğumuzdan bugüne çok güçlü bir pazarlama ve iletişim planıyla Beşiktaş ve Vodafone Park markalarına önemli yatırımlar yaptık. Beşiktaş tarihindeki unutulmayan olaylardan yola çıkarak düzenlediğimiz 'unutulmayANLAR' buluşmaları da Vodafone KaraKartallılara sunduğumuz ayrıcalıklardan biri. Beşiktaş, 114 yıllık tarihi boyunca taraftarlarına ve Türk sporuna unutulmaz an ve anılar kazandırdı. Bu anları ve bu anlarda fark yaratarak bulunan kişileri kulübün unutulmayan değerleri arasında görüyoruz. Buradan hareketle hayata geçirdiğimiz ünlü buluşmalarımızın ilkini Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Feyyaz Uçar'ın katılımıyla gerçekleştirdik. Beşiktaş'ta uzun yıllar top koşturan Feyyaz'ın şampiyonluk anılarını dinlemekten büyük keyif aldık. Değerli anılarını bizimle paylaştığı için kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.
Galatasaray Teknik Direktörü Tudor: "Onlar iyi oynadı, biz iyi oynayamadık"
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Beşiktaş'a 3-0 mağlup oldukları maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
Mağlubiyetin ardından moralsiz gözüken Tudor yalnızca, "Onlar iyi oynadı, biz iyi oynayamadık. Onları tebrik ediyoruz" demekle yetindi.
Oğuzhan Özyakup: "Pozisyonları değerlendirsek fark 5-6 olabilirdi"
Beşiktaş'ın kaptanı Oğuzhan Özyakup, Galatasaray'ı 3-0 mağlup ettikleri derbi maçı sonrasında yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
Galatasaray maçı öncesinde kendilerine güvendiklerini belirten Oğuzhan, "Pozisyona gireceğimizi biliyorduk. Kendimize güvenimiz tamdı. Baskılı başlamak istiyorduk ve öyle de oldu. Aslında pozisyonları ikinci devrede bulduk ama 1'inci dakikada Cenk'in yüzde yüz pozisyonu var. O top girseydi erken de bulabilirdik ve 2'nci yarı da girdik pozisyonlara. Medel'in, Quaresma'nın ve benim net pozisyonlarım var. Onlar girse 5-6 fark olabilirdi. Demek ki biraz daha bitiricilik çalışmamız gerekiyor" dedi.
"BU KUTSAL FORMAYI GİYMEK HERKESE NASİP OLMAZ"
Beşiktaş forması altında 200'üncü maçına çıkan Oğuzhan Özyakup, "200'üncü maçımı oynadım. Kupa olsun, Şampiyonlar Ligi olsun, Avrupa Ligi olsun, lig olsun forma giydim. Bu kutsal formayı giymek herkese nasip olmaz. 200'üncü maçımı golle süslemek isterdim ki pozisyona da girdim ancak olmadı. Demek ki daha çok çalışmam gerekiyor. Final maçı olmasa da bu maç önemliydi. Galatasaray farkı koruyabilirdi, arttırabilirdik de. Biz kendimizden çok emindik. Bu da pozisyonlara yansıdı. Pozisyonları değerlendirsek farklı olabilirdi" dedi.
Beşiktaş Basın Sözcüsü Albayrak: "3-0 kazandık, daha fazla da olabilirdi"
Hakan TARHAN / İSTANBUL, (DHA) Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Galatasaray'ı mağlup ettikleri mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Siyah-beyazlı futbolcuları tebrik ederek sözlerine başlayan Albayrak, "Bugün her şeyini veren futbolcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Taraftarlarımızı da tebrik ediyorum. Muhteşem bir futbol, hak edilmiş bir galibiyet. 3-0 kazandık. Daha fazla da olabilirdi. Çok gol kaçırdık ancak, 3-0 da güzel bir skor. Çok mutluyuz" dedi.
Cenk Tosun ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren Albayrak, "Bugün takım çok iyi oynadı, Cenk tabii ki ön tarafta gol atan adam. Tüm takıma teşekkürler, çok büyük bir mutluluk yaşattılar bize" diyerek sözlerini noktaladı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: "Oyuncularımla gurur duyuyorum"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 3-0'lık Galatasaray galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, "Oyuncularımla gurur duyuyorum" dedi.
Maç sonu yayıncı kuruluşa konuşan tecrübeli çalıştırıcının açıklamaları şöyle;
"Ligin son maçı değildi ama çok önemli bir karşılaşmaydı. Lider takımla oynadık. Sahada iyi bir ekip olduk. Hücum ve savunmada iyi oynadık.
Başta, Başkan ve yönetimi bu ortamı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Taraftarların da olağanüstü desteği vardı. Oyuncularımla gurur duyuyorum.
Takımım, futbol adına iyi işler yaptılar. Hataların az, doğruların fazla olduğu bir mücadele oldu. Oyuncularımın mücadelesini hangi kelimeyi söylesem ifade edemem.
Oyun olarak ne düşündüysek bugün gerçekleştirdik."
Galatasaray taraftarı Vodafone Park'tan üzgün ayrıldı
Serhan TÜRK - İSTANBUL / (DHA) Beşiktaş'ın 3 - 0 kazandığı derbi maçta takımlarını desteklemek için tribünde yer alan Galatasaray taraftarları, stattan mutsuz ayrıldı.
Vodafone Park'ta oynanan karşılaşma sonrası Sarı-kırmızılı taraftarlar, sıkı güvenlik önlemleri altında stattan çıkış yaptı. Taraftarlar daha sonra geliş noktası olan Gezi Parkı'nın girişine polis eşliğinde götürüldü.
Maçın ardından
Ali DANAŞ / İSTANBUL, (DHA) Süper Lig'in 14'üncü haftasında Beşiktaş, Galatasaray'ı 3-0 mağlup etti.
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, mücadelenin ardından Vodafone Park'ta basın mensuplarının karşısına çıktı.
Beşiktaş'ı tebrik ederek sözlerine başlayan Tudor, "İyi oynayan bir Beşiktaş vardı, benim takımım bugün iyi oynamadı. Kendilerini tebrik ediyorum, hak ettikleri bir 3 puan aldılar" dedi.
"KENDİMİZ GİBİ OYNAMADIK"
Sarı-kırmızılı takımın büyük maçlardaki performansı ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren Tudor, "Tabii ki 4 tane önemli maçta 11 puan kaybetmek çok kötü. Başakşehir maçında biraz açık oynadık, kaybettik, Beşiktaş maçında da biraz kapalı oynadık, yine kaybettik. Bugün kendimiz değildik. Kaybedebilirsin, kazanabilirsin ama mutlaka kendin gibi oynamalısın. Bugün Galatasaray gibi oynamadık. Kendi oyuncularımda etki gördüm. Atmosferden etkilenen bir takım gördüm, bu da hoşuma gitmedi. 13 maçta olduğu gibi çıkıp bildiğimiz oyunu oynamamız gerekiyordu. Benim de en çok canımı acıtan nokta buydu" diye konuştu.
"ÇIKTIĞIMIZ 11, BENİM KAFAMDAKİ EN İYİ 11'Dİ"
Bir basın mensubunun "Bu maçtan bireysel olarak nasıl bir ders çıkaracaksınız" sorusunu yanıtlayan Igor Tudor, "Çok mu ofansiftik, çok mu defansiftik? Yanlış oyuncularla mı oynadık? Ne gibi bir ders çıkarmam gerekiyor buradan? Bir sonraki büyük maçta bunun için bir çözüm bulmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.
İlk 11 tercihi ve Denayer - Linnes değişikliği ile ilgili konuşan Tudor, "Çıktığımız 11, benim kafamdaki en iyi 11'di. Bu yüzden öyle oynadık. Gol atmak istiyordum o yüzden Linnes'i oyuna aldım" diyerek sözlerini noktaladı.
Maçtan dakikalar...
1'inci dakikada Cenk Tosun kaleci ile karşı karşıya kaldı. Cenk'in plase vuruşu kaleci Muslera'da kaldı
10'uncu dakikada Feghouli'nin ara pasında Rodrigues topa hareketlendi. Rodrigues'in içeri kestiği topta Pepe kademeye girdi.
17'nci dakikada Beşiktaş serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen Quaresma, Muslera'nın önde olduğunu gördü ve uzaklardan kaleye vurdu. Muslera son anda topa müdahale etti.
22'nci dakikada gelen hava topunu Gomis indirdi. Feghouli kaleci ile karşı karşıya kaldı. Gökhan Gönül son anda müdahale etti.
26'ncı dakikada Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta Serdar Aziz topa istediği gibi vuramadı, karambol sonucu top Fabri'de kaldı.
31'inci dakikada Rodrigues ile Mariano paslaştı. Rodrigues topu aldıktan sonra bu kez Feghouli ile oynadı. Feghouli'nin tek topunda Rodrigues'in vuruşu az farkla auta çıktı.
39'uncu dakikada Cenk ceza sahası içerisinde topla buluştu. Cenk'in içeri çevirdiği topta Oğuzhan yerde kaldı, hakem devam ettirdi. Daha sonra oluşan karambolde Galatasaray savunması topu uzaklaştırdı.
44'üncü dakikada Oğuzhan Özyakup uzaktan vuruşunu yaptı, top auta gitti.
45'inci dakikada Quaresma ceza sahası içerisine girdi, sol ayağıyla yaptığı vuruş Muslera'da kaldı.
İlk yarı 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.
46'ncı dakikada Gökhan Gönül'ün Galatasaray ceza sahasına açtığı ortada Muslera topu sektirdi, Cenk boş ağlara topu gönderdi: 1-0.
47'nci dakikada Cenk'in uzaktan vuruşunu Muslera kurtardı.
51'inci dakikada Oğuzhan'ın içeri kestiği topta Quaresma topa vurdu, top dışarı çıktı.
60'ıncı dakikada Belhanda'nın ortasında Gomis topa vurdu, zayıf şut Fabri'de kaldı.
61'inci dakikada Oğuzhan kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunu Muslera çıkarttı.
62'nci dakikada Cenk topu ceza sahasında aldı, yaşanan karambolde top Quaresma'nın önünde kaldı. Maicon araya girdi ve top kornere çıktı.
63'üncü dakikada Cenk, Gökhan'ın önüne bıraktı. Gökhan'ın vuruşu dışarı çıktı.
67'nci Quaresma karşı karşıya pozisyonda topu dışarı vurdu. Daha sonra Ndiaye topu kaybetti, Oğuzhan kaleci ile karşı karşıya pozisyonda Muslera'yı nişanladı, seken topa Quaresma vurdu, top dışarı çıktı.
70'inci dakikada Mariano'dan seken topa Tosic tekte vuruşunu yaptı, top ağlara gitti: 2-0.
75'inci dakikada Gomis ceza sahası dışından vuruşunu yaptı, top Fabri'de kaldı.
78'inci dakikada Cenk ortaladı, Quaresma'nın kafası auta gitti.
87'nci dakikada Cenk'in ara pasında Medel kaleci ile karşı karşıya kaldı. Şilili oyuncunun vuruşu dışarı çıktı.
90+1'inci dakikada Negredo kaleci ile karşı karşıya kaldı. Muslera'yı geçen Negredo, boş kaleye topu gönderdi: 3-0.
Beşiktaş sahadan 3-0'lık galibiyet ile ayrıldı.
Beşiktaş - Galatasaray: 3-0
STAT: Vodafone Park
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşcıoğlu
BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Pepe, Tosic, Adriano, Tolgay (Dk. 65 Medel), Atiba (Dk. 82 Talisca), Oğuzhan, Quaresma, Babel, Cenk Tosun (Dk. 88 Negredo)
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Denayer (Dk. 85 Linnes), Fernando, Ndiaye, Rodrigues (Dk. 58 Yasin), Feghouli, Belhanda (Dk. 69 Selçuk), Gomis
GOLLER: Dk. 46 Cenk, Dk. 70 Tosic, Dk. 90+1 Negredo (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Pepe, Tolgay, Cenk (Beşiktaş) - Feghouli, Fernando, Gomis (Galatasaray)
DHA