loading
close
SON DAKİKALAR

Derince'de olaylı meclis

Derince'de olaylı meclis
Tarih: 11.02.2012 - 23:34
Kategori: Özel Haberler

CHP Derince Belediyesi meclis toplantısında yine hareketli saatler yaşandı. CHP’li Meclis Üyesi Ali Haymanalı ile Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar arasında tartışma yaşandı.

CHP Derince Belediyesi meclis toplantısında yine hareketli saatler yaşandı. CHP’li Meclis Üyesi Ali Haymanalı ile Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar arasında tartışma yaşandı. Alemdar “Hafiyelik yapıyorsunuz” derken, Haymanalı ise “Hayır, hırsızlıklarınızı takip ediyoruz” diye cevap verdi.

CHP Derince Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Haymanalı ve Derince örgütü tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında Derince ilçesi hudutları içerisinde bulunan ve Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ocaktan alınan malzeme ile bu alana dolgu yapıldığını söyleyerek, konuyu kamuoyunun gündemine taşımıştı.  Aynı gün belediye yetkililerinin alelacele açıklama yaparak dolgu alanına gönderilen malzemenin hibe karşılığı değil bedel karşılığında gönderildiğini dile getirerek, 1 Temmuz 2011 tarihinde düzenlenen 2 adet makbuzu göstermişlerdi. Konuyla ilgili tartışmalar hala devam ederken belediye meclis toplantısında Derince Belediyesinin hukuk dışı ve keyfi yönetildiğini dile getiren Haymanalı’ya Belediye Başkanı Aziz Alemdar, “Hafiyelik yapıyorsunuz” derken Haymanalı ise “Hayır, hırsızlıklarınızı takip ediyoruz” diye cevap verdi.

Derince Belediye Meclis'inin Aralık ayı meclisinde  CHP grubu, bir firmanın ticari amaç ile kamusal alana hafriyat dökümü ile ilgili Başkan Alemdar’a sorular yöneltti. Alemdar önce konuyu başkan yardımcısına havale etti daha sonra CHP’lileri dinlemeden meclisi bitirdi. Meclisin ilk gündem maddesi imar tadilatları ile ilgili komisyon raporunun oylaması oldu. Muhalefet  meclis üyelerinin muhalefete şerhi koyduğu madde oylamada AK Meclis üyelerinin  eksik oluşu nedeni ile 15'e 12 oyla red edildi. 



Deniz Mahallesi’nde kentsel dönüşüm için plan tadilatı değişikliği yapılması gündeme getirildi. 3 çocuklu dul bir bayana ait olan alan ile ilgili CHP’li Ali Haymanalı “Ben bayan ile görüştüm, onu siz zorlamışsınız” şeklinde bir iddiada bulundu. Başkan Alemdar’da “El insaf,herkes sizin kadar  şereflidir” şeklinde bir ifade kullandı. Bunun üzerine diğer meclis üyeleri olaya müdahale ederek başkanı üslubunu düzeltmesi konusunda uyardı. Bu madde, Başkan Alamdar'ında red oyu vermesi  ile red edildi.

Meclisin bitmesine yakın CHP’li Ali Haymanalı söz aldı ve basında yer alan hafriyat döküm haberi ile ilgili sorular yöneltti. Kamyonların şehir içinden geçip kamusal alana hafriyat  döken kamyonların görüntüleri ile meclise gelen Haymanalı “Belediye olarak Türköz ile göbek bağınız ne?” şeklinde bir soru yöneltti ve hafriyat dökümünü sordu. Alemdar önce benim böyle bir şeyden haberim yok dedi. Ancak bir süre sonra çeşitli yerlerden haber aldığını söyledi. Bu noktadan sonra çeşitli tartışmalar yaşandı. Başkan Alemdar konu ile ilgili topu Başkan Yardımcısı Osman Ergin’e attı. Ergin’de kendisinin de söz konusu yere gidip incelediğini, kamyonları gönderdiklerini, önemli bir konunun olmadığını söyledi. SP’li Katırağ’da “Geçen ay bu yüzden 30 bin TL ceza yedik. Sorumlulara işlem yaptınız mı?” dedi. Alemdar’da konunun savcılıkta olduğunu oradaki soruşturma bitmeden bir işlem yapamayacağını, 0ancak sorumluların soruşturma geçirdiğini söyledi. CHP’lilerin yoğun sorularına rağmen Alemdar soruları dinlemeyip meclisi bitirdi ve salondan ayrıldı.



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları