loading
close
SON DAKİKALAR

DEÜ'de aile araştırmaları merkezi açıldı

DEÜ'de aile araştırmaları merkezi açıldı
Tarih: 13.02.2012 - 06:05
Kategori: Eğitim

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde 1 buçuk önce kurulan Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (ALAUM), İnciraltı Sağlık Kampüsündeki Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) binasında törenle hizmete açıldı.

Açılışa Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün,AK PartiGenel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, SHMYO Müdürü Prof. Dr. Orhan Mağden, Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Asuman Altay, yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Rektör Prof. Dr. Füzün açılış konuşmasında, ''Aile, toplumların temel yapı taşı. Aile bağları ne kadar kuvvetli ve iyi olursa, yetiştirecekleri evlatlar da o kadar iyi ve başarılı oluyor. 

İki kez boşanmış bir insan olarak bunun bilincindeyim ve samimiyetle ifade ediyorum. Üniversitemizde daha önceden kurulmuş Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezimizin aktif hale gelmesini çok arzu ettik. Asuman Hocamız bu konuda gönüllü oldu. Kendilerine bu yolda başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da sevgi ve saygı davranışları sergileyen sağlıklı bireyler yetiştirilmesi için toplumun çekirdek kurumu ailenin büyük önem taşıdığını ifade etti, ''DEÜ'de kurulan bu merkezin başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum. Her görevde her türlü desteğe hazırım'' dedi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Orhan Mağden, ülkede artan aile içi şiddet olayları ve akraba dramlarına dikkat çekerek, ''Aile bir çocuğun ilk ve en önemli okulu. 

Aile bireyleri ve akrabaların günümüzde daha iyi eğitilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Asuman hoca ve yönetim kurulu, danışma kurulu üyeleri çok değerli projeler üreterek bunlarınTürkiyeCumhuriyeti sınırları içerisinde uygulanırlığını sağlayacaklardır. Tüm ekibi bu anlamlı adım için kutluyorum'' diye konuştu.

DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Asuman Altay, kendisine verdikleri destek için Rektör Füzün, yönetim kurulundaki arkadaşları, ''yakın dostum ve hocam'' olarak ifade ettiği Nükhet Hotar ve Prof. Dr. Orhan Mağden'e teşekkür etti.

Altay, bir sosyal bilimci olarak gerek yönetim, gerekse danışma kurulundaki üyelerin uzmanlık alanlarının hem akademik, hem mesleki anlamda birbirinden farklı olduğunu, verilecek katkılarla çok büyük sinerji yaratacaklarına inandığını dile getirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları