loading
close
SON DAKİKALAR

''Devlet, bedelsiz askerlik yapanları sigortalasın''

''Devlet, bedelsiz askerlik yapanları sigortalasın''
Tarih: 12.02.2012 - 09:50
Kategori: Gündem

DSP Genel Başkanı Masum Türker, devletin, bedelsiz askerlik yapanları sigortalaması gerektiğini belirtti.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, yaptığı yazılı açıklamada, parti olarak daha önce bedelli askerliğin ''ayrımcılık'' olduğunu dile getirdiklerini belirterek, vatan borcunun parayla ödenemeyeceğini savundu.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na göre yurttaşlara ''vatan hizmeti''nin yüklendiğini ifade eden Türker, şunları kaydetti:
''Bedelli askerlik düzenlemesiyle yalnızca yoksulların, üzerine yıkılmakta, parası olanlar bu hizmetten muaf tutulmaktadır. Bu yaklaşım toplumu 'yoksullar-varsıllar' ekseninde bölünmeye sürüklemektedir. Anayasamızda temel kurallardan birisi olan 'yasa önünde eşitlik ilkesi', Parlamentodaki partilerin işbirliği ile ortadan kaldırılmış olmaktadır.

Bu yanlışlığı bir nebze olsun telafi edebilmenin yolu, bedelli askerlik yapacak olanlardan toplanacak paralarla, bedelsiz olarak askerlik görevini yapacak olanların sigortalanmasıdır.

Biz bedelli askerlik gündeme gelmeden önce, partimizin 2011 Seçim Bildirgesi'nde askerlik yapanların devlet tarafından sigortalanmasını, primlerinin Hazine tarafından karşılanmasını öngörmüştük. Bedelli askerliği gündeme getiren hükümete önerimiz şudur: Bedelli askerlik yapanlardan alacağınız paralarla, askere gidenleri sigortalayın. Hükümeti sesimize kulak vermeye, askerlik hizmeti yapanların devlet tarafından sigortalanmasını, primlerinin devlet tarafından karşılanmasını içeren bir önerge ile TBMM'de yasa tasarısını değiştirmeye davet ediyoruz. 

Henüz geç değildir. Tasarı Genel Kurulda görüşülürken bu düzenleme eklenebilirse, askere giden gençlerimiz sosyal güvenlik kapsamına gireceklerinden dolayı bir nebze olsun devlet desteğini yüreklerinde hissedeceklerdir.''

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları