loading
close
SON DAKİKALAR

Devlet çatısı altında bir ilk!

Devlet çatısı altında bir ilk!
Tarih: 07.04.2012 - 13:57
Kategori: Gündem

Devlet çatısı altında ilk kez Said Nursi konulu sempozyum düzenlendi...

Devlet çatısı altında ilk kez Said Nursi konulu sempozyum düzenlendi. Mardin Artuklu Üniversitesi'ndeki Milliyet Fikri ve Kürt Meselesi konulu Münazarat sempozyumuna AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de katıldı. 'Harem - Selamlık' uygulamasının yapıldığı ve Kuran okunarak başlanan sempozyuma Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak da mesaj gönderdi.

DEVLET MİLLET BARIŞTI

Sempozyumda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bir zamanlar akademisyenlerin Said Nursi'den alıntı yaptılar diye üniversitelerden atıldıklarını dile getirerek, 'Bu kabus geride kalmıştır. Bu sempozyum, devletle milletin barışmasıdır' diye konuştu. Said Nursi'nin her türlü istibdata karşı çıktığını belirten Çelik, 'Bediüzzaman'a deli diyenler, onu cumhuriyet döneminde zindandan zindana sürükleyenler kendileri deliydi' dedi.

Devlet çatısı altında bir ilk

O KELEPÇE BUGÜN SÖKÜLÜYOR

Sempozyuma katılan Gaziantep Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. İbrahim Özdemir 12 Eylül davasına atıfta bulundu ve '12 Eylül'den de, 27 Mayıs'tan da, 31 Mart'tan da hesap soralım ama yıkarak değil anlam vererek yapalım. İttihat ve Terakki geleneğinden gelen acıların da üzerine gitmeliyiz' dedi. Özdemir, Said Nursi'nin 1894'te ilk kez Mardin'de 'kelepçelendiğini' anımsatarak, 'yine burada o kelepçe sökülüyor' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları