loading
close
SON DAKİKALAR

Devlet Ensar için sıraya girdi

Devlet Ensar için sıraya girdi
Tarih: 16.10.2019 - 11:32
Kategori: Eğitim

AKP’li Üsküdar Belediyesi, Ensar Vakfı’nın ilçede açtığı öğrenci yurdu için adeta seferberlik ilan etti. Yurt açılışına, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra TBMM Başkanı Şentop ve Üsküdar Kaymakamı Demiryürek de katıldı.

Mülkiyetindeki birçok taşınmazı, çok sayıda cemaat ve yandaşa tahsis ettiği belirlenen AKP’li Üsküdar Belediyesi, şimdi de Ensar Vakfı’nın ilçede açtığı öğrenci yurdu için teyakkuza geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açılışına katıldığı Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bitişindeki yurt binasını bedelsiz olarak 49 yıllığına TÜRGEV’e veren belediye, Ensar’ı da kollamayı sürdürüyor.

ÖĞRENCİLER VAKIF KISKACINDA

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yükseköğretim öğrenci yurtlarının sayısı 2017 yılından 2018 yılına kadar sadece 42 artarken dini vakıflara ve cemaatlere bağlı yurtların sayısı katlanarak büyüdü. Üniversite öğrencilerine hizmet veren 777 devlet yurduna karşın aralarında TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfı’nın da olduğu altı kuruluşa bağlı öğrenci yurtlarının sayısı 374’e ulaştı. En çok öğrenci yurdu olan vakıfların arasında bulunan Ensar Vakfı, önceki gün öğrenci yurtlarına bir yenisini daha ekledi. Vakıf, Üsküdar’da, “Çamlıca Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu” adıyla yeni bir yurt daha açtı.

Yurdun açılışına, aralarında TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da olduğu birçok isim katıldı. Vakfa sağladığı ayrıcalıklar ile gündeme gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Müftüsü Ali Çakmak ve Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şuayp Birinci de açılışta hazır bulundu.

VAKIFLARIN ETKİ ALANI GENİŞLEDİ

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun, Üsküdar’da kendisine bağlı öğrenci yurdunu yıkarak arazisini Ensar Vakfı’na verdiğini anımsatan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Olcay Kurt, “Belediye, imar planlarında yaptıkları değişiklikler ile ilçede vakıfların etki alanını genişletti” dedi. Kurt, Barbaros Mahallesi’nin yıllardır vakıf ve dernekler ile mücadele ettiğini anlattı.

CHP’Lİ ÜYELER BİLGİLENDİRİLMEDİ

Üsküdar Belediyesi’nin tüm partilerin meclis üyeleri ile bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini ifade eden Kurt, “Belediye Başkanı’nın açılışa katılacağına ilişkin CHP’li üyeler bilgilendirilmemiş. Yaptıklarının doğru olmadığını onlar da biliyor” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları