loading
close
SON DAKİKALAR

Devlet okullarının kayıt parası talebi devam ediyor: "Bir baba elektrikli sandalyesini sattı"

Devlet okullarının kayıt parası talebi devam ediyor: "Bir baba elektrikli sandalyesini sattı"
Tarih: 19.10.2019 - 10:33
Kategori: Eğitim

İstanbul Ataşehir’deki Emlak Konut Ortaokulu’nda velilerden 5 bin ile 20 bin TL arasında bağış adı altında kayıt parası alındığı ileri sürüldü.

İstanbul Ataşehir’deki Emlak Konut Ortaokulu’nda velilerden 5 bin ile 20 bin lira arasında bağış adı altında kayıt parası alındığı ileri sürüldü. İsmi vermek istemeyen bir veli, kayıt parası olarak 10 bin TL verdiğini anlatarak, “Bir arkadaşımdan 5 bin, diğerinden 20 bin TL aldılar. Ödeyemeyenler ise okulun kapısından geri dönüyor” dedi.
Velilerin kayıt parasının yanı sıra bilgisayar ve akıllı tahta almaya zorlandığını da ileri süren başka bir veli de, “Okulun içi baştan aşağı pahalı bilgisayarlarla dolu. Bu bilgisayarları, akıllı tahtaları velilere aldırtıyorlar. İnsanlar çocuklarını okula gönderebilmek için borçlanıyor. Hiç unutmam. Bir baba çocuğunu kaydettirebilmek için elektrikli sandalyesini sattı” diye konuştu.

Cumhuriyet'ten Kübra Köklü'nün haberine göre okul müdürü Murat Aykul ise 2.5 aydır görevde olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu okulla ilgili sürekli bu iddialar ortaya atılıyor. Ama hiçbiri doğru değil. Bu yıl yaklaşık 150-200 kişi okula ücretsiz kayıt oldu. Veliler okula bağış yapıyor. Pahalı bilgisayar ve 20 bin TL kayıt paraları geçen senenin olayları. Bu sene böyle şeyler yok. İzin vermem. Bu yıl kesinlikle 15 bin TL kayıt parası yatıran bir veli olmadı.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları