loading
close
SON DAKİKALAR

Devlet Tiyatroları'nın eserleri YouTube üzerinden izlenebilecek

Devlet Tiyatroları'nın eserleri YouTube üzerinden izlenebilecek
Tarih: 05.01.2021 - 12:10
Kategori: Kültür & Sanat

Devlet Tiyatroları'nın hayata geçirdiği 'Okuma Gösterimleri' projesi kapsamında altı klasik oyun YouTube üzerinden izlenebilecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle tiyatrolardan uzak kalan sanatseverler için Devlet Tiyatroları'nın eserleri evlere ulaştırılacak.

‘Okuma Gösterimleri’ projesini hayata geçiren Devlet Tiyatroları'nın altı eseri dijital ortama taşınacak.

Dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘YouTube’ kanalı üzerinden her hafta bir oyun paylaşacak.

İlki bugün yayımlanan ve 6 hafta sürecek olan paylaşımlarda tiyatroseverler, okuma tiyatrosundan farklı olarak yapılan canlandırmaları da izleme imkânı bulacak. Seyircilere, sanatçıların projeksiyon yardımıyla perdeye yansıtılan metni okurken karakterlere nasıl hayat verdikleri gösterilecek.

Yerli klasik oyunların tercih edildiği Devlet Tiyatrolarının ‘Okuma Gösterimleri’ projesiyle hayatında hiç tiyatroya gitmemiş ve turnelerin de ulaşamadığı yerlerdeki izleyiciler dijital ortamdan tiyatro izleyebilecek.

İlk Eser ‘Kadın ve Kedi’ Yayımda

Kültür ve Turizm Bakanlığı, YouTube kanalı üzerinden bugün ilk eser olarak, Behçet Necatigil’in kaleme aldığı ‘Kadın ve Kedi’ adlı oyunu yayımladı.

Her salı bir oyunun yükleneceği kanalda önümüzdeki hafta da Bilge Karasu’nun ‘Sevilmek’ adlı eserini izlenebilecek.

Sonrasında sırasıyla; Oktay Rifat’ın ‘Yağmur Sıkıntısı’, Vüs’at O. Bener’in ‘Ihlamur Ağacı’ ve Behiç Ak’ın ‘Fay Hattı’ ile Özen Yula’nın ‘Ay Tedirginliği’ adlı oyunları paylaşılacak.

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları