loading
close
SON DAKİKALAR

Devrimden Sonra’nın Viyana galası yapıldı

Devrimden Sonra’nın Viyana galası yapıldı
Tarih: 23.05.2012 - 11:50
Kategori: Kültür & Sanat

Geçtiğimiz yıl 6 Mayıs’ta Türkiye’de vizyona giren “Devrimden Sonra” filminin Viyana galası yapıldı.

“Devrimden Sonra” filminin Viyana Galası, Avusturya Kültürlerarası Nazım Hikmet Derneği tarafından organize edilen, “Güzel Günler Göreceğiz” başlıklı etkinlikle yapıldı.

Galaya film oyuncuları Cezmi Baskın ve Levent Ülgen katıldı
Avusturya Kültürlerarası Nazım Hikmet Derneği tarafından organize edilen, “Güzel Günler Göreceğiz” başlıklı etkinliğe konuk olarak filmin oyuncu kadrosundan, Cezmi Baskın ve Levent Ülgen'in yanı sıra, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu da katıldı.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı gecenin sunumunu Tanju Orçun ve Dilara Amed yaparken, Kültürlerarası Nazım Hikmet Derneği adına Eylem Kaya, konukları selamlayan bir konuşma yaptı. Kaya, konuşmasında: “İnandığımız dogrular ışığında, bizimle birlikte çalışmak, etkinliklerimizde yer almak isteyen tüm Nazım Yürekli dostlara, açık çağrımızı yineleyelim: Gelin, birlikte, beni, biz yapalım. Bu davet bizimdir” dedi.

Eylem Kaya'nın konuşmasının ardından ise filmin gösterimine geçildi. Filmin bitmesi ile seyirciler arasında bulunan Cezmi Baskın ve Levent Ülgen, söyleşi için sahneye davet edildi. Söyleşinin moderatörlüğünü ise soL Haber Portalı yazarı Selim Yalçıner yaptı.

Yalçıner'in, “Böylesi kollektif birlikteliklerde daha önce görev aldınız mı?'' sorusuna Cezmi Baskın şu yanıtı verdi:

“Bizler profesyonel sanatçılarız ama daha önce bu tür düşünsel etkinliklere çok katıldık. Genç arkadaşların çalışmalarında, öğrenci, oyuncu, yönetmen arkadaşlara yardım etmek, geleceğin meslektaşlarını oluşturmak için birçok kez bu tarz eylemlerde bulunduk. Bunlar bize maddi değil, manevi anlamda destek oluyor. Bu nedenle, hem ''Nazım Hikmet Kültür Merkezi'' çatısı altında hemde bizim hayatımızın anlamı devrimin ve devrimden sonranın nasıl birşey olacağı konusunda yürek çırpıntısı yaratmak açısından bizi çok onurlandıran bu filmi yaptık”

Levent Ülgen ise yaptığı konuşmada ''Elbette ki bu işlerde sırf gönül borcumuz, siyasi görüşlerimizi belirtmek için birçok projede yer aldım. Özellikle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin son yıllarda yaptığı bütün aktivitelerde elimizden geldiği kadar onlarla birlikte olmaya çalıştık. Devrimci, emekçi, halkını düşünen bir oyuncunun ne yapması gerekiyorsa bizlerde onu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Seyircilerden gelen soruların da yanıtlandığı ve eğlenceli geçen söyleşi, oyuncuların ayakta alkışlanması ile son buldu.
Etkinliğin ikinci bölümünde ise, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demırcioğlu Anadolu türküleriyle sahne aldı.

Sol Haber

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları