loading
close
SON DAKİKALAR

DİB'ten demokrasi seferberliğine çağrı: İstanbul, halkınındır!

DİB'ten demokrasi seferberliğine çağrı: İstanbul, halkınındır!
Tarih: 21.05.2019 - 15:24
Kategori: Yurt

Demokrasi İçin Birlik (DİB) Platformu, YSK tarafından hukuksuzca iptal edilen ve 23 Haziran'da yenilenecek olan İstanbul seçimleri için demokrasi seferberliği çağrısı yaptı.

Demokrasi İçin Birlik, 23 Haziran İstanbul seçimleri için demokrasi seferberliği çağrısında bulunmak amacıyla basın toplantısı yapacak.

Toplantı, 23 Mayıs Perşembe günü saat 11.30'da Karaköy'deki TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde gerçekleştirilecek.

Toplantıya ilişkin DİB'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Tek adam rejimi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) eliyle halkın iradesini gasp ederek İstanbul büyükşehir belediyesi seçimlerini yenileme kararı verdi. Hiç şüphe yok, bu artık İstanbul’un seçimi değil, Türkiye’nin seçimi.

İstanbul seçimlerini 31 Mart’ta güçlerini ortaklaştıran toplum kesimlerinin yeniden kazanması durumunda yalnız halkın iradesi gerçekleşmeyecek; çoğulcu, katılımcı, barışa ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir ülke için verilen mücadelede çok önemli bir adım atılacak.

Önümüzde umutlu olduğu kadar zorlu bir süreç var. İstanbul yeniden kazanılacaksa hep birlikte kazanılacak.

Demokrasi için Birlik olarak, eşitlikten ve özgürlükten yana toplum kesimlerini demokrasi seferberliğine çağırıyoruz. Bu amaçla yapacağımız basın toplantısına katılımınız bize güç verecek."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları