loading
close
SON DAKİKALAR

Didem Engin: AKP KPSS’yi umut tacirliğine dönüştürdü

Didem Engin: AKP KPSS’yi umut tacirliğine dönüştürdü
Tarih: 17.02.2016 - 15:25
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, AKP’nin KPSS’yi umut tacirliğine dönüştürdüğünü ifade ederek merkezi atamalarda verilen az sayıda kadroyu Meclis gündemine taşıdı

CHP’li İstanbul Milletvekili Didem Engin merkezi atamalarda verilen az sayıda kadroyu Meclis gündemine taşıdı. Engin, AKP'yi, KPSS’yi umut tacirliği sistemine dönüştürmekle suçladı. 

Meclis Genel Kurulu'nda söz alan Didem Engin, 2014 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na lisans düzeyinden 1 milyon 177 bin aday, önlisans ve ortaöğretim düzeyinden de 2 milyon 463 bin adayın başvurduğunu söyledi.

2014 yılından bu yana yapılan 3 merkezi atamada toplam sadece 20 bin 619 kadro verilmesini eleştiren Didem Engin, verilen az sayıda kadro kadar, bu kadrolara yönelik tercih yapabilmek için oturum başına talep edilen 40 TL ücrete de tepki gösterdi. Verilen 20 bin 619 kadroya toplamda 1 milyonu aşkın adayın tercih için başvurduğunu belirten Didem Engin, "Bu gençlerimizin hayalleri, gelecek planları, aile kurma umutları var" dedi.

Hükümeti göreve çağıran Didem Engin "Bir an evvel ülkemizdeki istihdam sorunlarını ve özellikle de genç istihdamını nasıl artırabileceğimizin yollarını Meclis çatısı altında konuşmalı, çok geç olmadan gerekli tedbirleri almalıyız" şeklinde konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları