loading
close
SON DAKİKALAR

'Dijital miras bırakabilirsiniz'

'Dijital miras bırakabilirsiniz'
Tarih: 30.12.2016 - 10:11
Kategori: Bilim & Teknoloji

Türkçe içerikli blogların geleceğine yön verecek Blog Yazarları Çalıştayı'nın ikincisi gerçekleştirildi.

Blog yazarlarının ve blog yazarlığına ilgi duyanların katıldığı Türkiye Blog Yazarları Çalıştayı'nın 2'incisi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde düzenlendi. Blog yazarlığı konusunda bilgilendirme yapılan seminerde, blogların dijital miras bırakmadaki önemine değinildi.

Çalıştaydaki blog yazarlarından Evren Soyuçok, Blog Yazarları Çalıştayı'nın ilk hedefinin Türkiye'ye blog kültürünü yerleştirebilmek olduğunu belirterek, "Sosyal medyada var olan kaos ortamını yenebilmenin en iyi yolu içerik üretebilmek. Bunun yolu da bloglardan geçiyor. Geçen yıl Türkiye'de internet konferansları serisinin 20’ncisinde ilk Blog Yazarları Çalıştayı'nı gerçekleştirdik. Biz bu çalıştayı İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi gibi akademik çatılar altında toplamak ve yeni nesli blog yazarlığı konusunda bilinçlendirmek istiyoruz" dedi.

Soyuçok, blog yazarlığı hakkında tavsiyeler vererek konuşmasına şöyle devam etti:

"İyi bir blog yazarı olmak için kesinlikle çok okumak, iyi araştırmak ve iyi gözlemlemek gerekiyor. İnsanların yaşadıklarını sosyal medya üzerinde paylaşmanın yanında kendi kişisel medyalarında da paylaşmalarını ve kendilerine dijital bir miras bırakmalarını istiyorum. Bizler dijital medyamızı yaratırsak bugün yaptığımız her şeyi yıllar sonra kendi blogumuzda insanlara ulaştırabiliriz. Çünkü orada patron biziz."

Gençlerin kendilerini çok iyi ifade ettiğini belirten blog yazarı Yeşim Mutlu, "Herkesin farklı bir dünyası var ve bunu en iyi yazarak dile getirebilirler. Bu yüzden herkesin çizdikleri yolda yazılar yazmalarını istiyorum" dedi.

Blog dünyasındaki kuralsızlık kavramına dikkat çeken Mutlu şöyle konuştu:

"Blog dünyasında kuralsızlık da bir kuralla kendini gösteriyor. Aslında kuralsızlık çok dile getirilen bir konudur. Ancak son zamanlarda Türkçe'ye daha fazla önem veriliyor. Bunu özellikle Türkçe sevenler ve basın yayın organları tarafından dile getiriliyor."

Mutlu, blog yazarlığından kendi medyanızın patronu olunabileceğine dikkat çekerek, konuşmasını şöyle bitirdi:

"Dijital medyada bilgiye çok hızlı ulaşmak söz konusu.Dijital medyam benim kontrolüm altında olduğu için, canlı bağlantılarla ben bugün burayı anında sosyal medya hesaplarımda paylaştım. Bütün sosyal medyaları da canlı yayın mantığına geçtiğini düşünürsek, kendi kanalınızın,kendi medyanızın da patronu oluyorsunuz."

Hayatın içine girip teoride kalmamak için bu tarz eğitici ve öğretici projelerde daha fazla yer alacaklarını belirten Sabahattin Zaim Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Necmettin Özmen; "Biz öğrencilerimize en çok nasıl yazabilecekleri konusunu anlatıyoruz. Hayatımızda da artık dijital platformlar büyük yer kapladığı için öğrencilerimiz dijital platformda neler yapabileceğini ve neler öğrenebileceğimizi göstermek istedik. Dijital platformlarda kendini göstermek isteyen öğrencilerimizden en büyük isteğimiz ise; Türkçe düşünerek Türkçe yazmalarını, yazım kurallarına uymaları ve milletimizi ilgilendiren konularda yazmalarıdır" dedi.



DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları