loading
close
SON DAKİKALAR

Dikili Belediyesi'nden çarptırılan haberlere açıklama

Dikili Belediyesi'nden çarptırılan haberlere açıklama
Tarih: 18.10.2015 - 13:48
Kategori: Yerel

Dikili Belediyesi, ilçeye üniversite binası yapılması projesiyle ilgili çalışmaları, maksatlı olarak saptırarak usul ve yasalara aykırı işlemler yapıldığı algısı yaratma hedefinde olan yalan haberlere karşı bir açıklama yaptı.

Dikili Belediyesi, ilçeye üniversite binası yapılması projesiyle ilgili çalışmaları, maksatlı olarak saptırarak usul ve yasalara aykırı işlemler yapıldığı algısı yaratma hedefinde olan yalan haberlere karşı bir açıklama yaptı. Açıklamada bazı yayın organlarının, üniversitenin kurulacağı arsa bedeli 67 bin 643 lira olmasına rağmen, 50 milyon lira olarak gösterilerek kamuoyunun yanıltıldığı da ifade edildi. Başkan Mustafa Tosun ve Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol'u hedef göstererek yanlı haber yapıldığına dikkat çeken Dikili Belediyesi vekili Avukat Deniz Ererez, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bazı internet haber siteleri ile bazı gazetelerde yer alan haberlerde, Dikili Belediyesi’nin ilçeye üniversite kazandırma çalışmalarında usul ve yasalara aykırı işlemler yapılıyormuş gibi algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu nedenle cevap ve düzeltme hakkımızı kullanmak istiyoruz.

Habercilik ve gazetecilik anlayışına uzak olan ve tek taraflı olarak yazılan haberlere kamuoyunun itibar etmemesi gerektiği kanaatindeyiz. Zira isnat edilen kişilere de söz hakkı verildikten sonra ve somut belgeler ışığında doğru ve tarafsız haber yapılacağı aşikardır.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol’un hedef gösterilerek yanlı haber yapılması, kabul edilemez. Bilinmelidir ki Mustafa Tosun başkanlığında ki yönetimin, yıllarca özlemi duyulan üniversite kurulması için yapmış olduğu çalışmalar, bu tarz haberler ile karartılmaya çalışılmaktadır.
Gerek köşe yazıları gerekse internet haber sitelerinde yer alan tamamen soyut verilere dayalı olarak yapılan haberlerde üniversitenin kurulacağı belirtilen arazilerin bedellerinin 50.000.000-TL ( elli milyon ) olduğu iddiası asılsızdır. Ekte sunmuş olduğumuz resmi evraklardan da görüleceği üzere söz konusu arazilerin bedeli 67.643-TL’ ( altmışbinyediyüz TL altıyüzkırküç kuruş )sıdır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun üniversite ile ilgili konuya müdahale ettiği, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile yapmış olduğu özel görüşmede ‘’ Böyle bir şey olmaz. Belediyenin bedelsiz olarak arazi devri yapması söz konusu olamaz, bu işlemi durdurun ‘’ dediği iddia edilmiş ise de özel bir görüşmenin bu şekilde ve asılsız olarak taraflara söz hakkı verilmeden yayınlanması iyi niyet kurallarına aykırıdır.

Yine aynı haberde bazı meclis üyelerini, Dikili Belediye Meclisi’nde yapılan oylamaya ilişkin olarak zan altında bırakan iddialara yer verilmiştir. Oysaki bir ay önceki meclis toplantısında, üniversite ile ilgili olarak tüm meclis üyelerinin oy birliği ile alınan bir karar söz konusu iken, Ekim ayında yapılan meclis toplantısında, üniversite konusunda Belediye Başkanı’na Eylül ayında ki meclis toplantısında yetki verenlerin konu dışında tutularak, bazı meclis üyelerinin hedef gösterilmesi manidardır. Ayrıca söz konusu meclis toplantılara kamuya açık olup, kayıt altına alınmaktadır. Ayrıca yerel seçimlerin ardından birimlerin ihtiyaçlarına göre personel alımları, alınacak olan personelin bilgi birikimi ve mesleki tecrübesine göre değerlendirilmiştir. Personel alımında Dikili halkına öncelik tanınmış olup, Dikili’nin küçük bir ilçe olması ve belediye içinde çalışanların bir şekilde akrabalık veya yakınlık ilişkisi içinde olması kaçınılmazdır. Bu şekilde bakıldığında, karşı oy kullananların da belediye içerisinden akraba veya yakınlarının çalışıyor olma olasılıkları da mümkündür.

Ayrıca Belediyenin büyük bir hissesine sahip olduğu Jeotermal A.Ş.’nin Yönetim Kurulu’nda, meclis toplantısında başkan ile birlikte aynı oyu kullanan ve karşı oy kullanan meclis üyeleri de vardır. Bunların göz ardı edilmesi kötü niyet göstergesidir.

Belediye Başkanı tarafından başkan yardımcısı olarak görevlendirilen Çiğdem Elibol’un 4.580-TL maaş aldığı haberi tamamen asılsızdır. Zira nüfusu 50.000 e kadar olan belediyelerde başkan yardımcısı olarak görevlendirilen meclis üyelerine belediye başkanına verilen ödeneğin 2/3 ünü aşmamak üzere aylık ödenek verilmektedir. Belediye Başkanı’nın net maaşı 4.800-TL civarında iken, Başkan Yardımcısının net maaşı nasıl olur da 4.580-TL olur?
Yukarıda açıklamış olduğumuz ve araştırılması yada söz hakkı verilmesi durumunda gerçeklere ulaşılabilecekken, bilinçli bir şekilde bu şekilde gerçek dışı haberler yapılmasını kınıyor, hukuki anlamda yapılacak tüm işlemleri yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” 



Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları