loading
close
SON DAKİKALAR

Dikili’de okullar pırıl pırıl oluyor

Dikili’de okullar pırıl pırıl oluyor
Tarih: 25.08.2015 - 11:15
Kategori: Yerel

CHP’li Mustafa Tosun’un belediye başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından Dikili ilçesinde başlatılan 'Çağdaş Eğitim İçin Çocuklarımıza Pırıl Pırıl Okullar' seferberliği bu yılda tüm hızıyla devam ediyor.

CHP’li Mustafa Tosun’un belediye başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından Dikili ilçesinde başlatılan “Çağdaş Eğitim İçin Çocuklarımıza Pırıl Pırıl Okullar” seferberliği bu yılda tüm hızıyla devam ediyor.

Başkan Mustafa Tosun’un göreve gelişinin ardından eğitime yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam eden Dikili Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi, ilçede bulunan okullarda gerçekleştirdiği bakım, onarım ve yenileme çalışmalarıyla ilk ve orta dereceli okulların fiziki eksiklerini gideriyor.

“Eğitime Yatırımlar Sürecek”

İlçede gerçekleştirilen eğitim seferberliğiyle ilgili açıklamalar yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, ‘Daha yaşanılabilir Dikili yaratma hedefimizde, kente fiziksel yatırım yapmak gibi, insan odaklı projelerimizi de hayata geçirmek olmazsa olmazımızdır. İşte bugünde okullarımızda gerçekleştirdiğimiz eğitim alanlarının kalitesinin yükseltilmesi, çocuklarımızın sağlıklı, güvenli bir ortamlarda okumalarını sağlama çalışmalarımız insanımıza ve geleceğimize yapılan en önemli yatırımımızdır’ dedi.

“İlk Ders Ziline Kadar Tüm Eksiklikler Tamamlanacak”

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin gecesini gündüzüne katarak okullarda eksiklikleri gidermek için gerçekleştirdiği çalışmaları ilk ders ziline kadar tamamlamayı planladıklarına dikkat çeken Başkan Tosun, şu görüşleri dile getirdi:

“Ekiplerimiz şu ana kadar çalışmalarını itinayla tamamladığı okullarda tadilat, bakım ve yenileme çalışmaları kapsamında sınıfları, ıslak zemin alanları, ısıtma sistemlerini, merdivenleri, merdiven korkuluklarını, kapı, cam ve çerçeveleri ve okul bahçelerini en ince ayrıntısına kadar kontrol ederek, elden geçirdi. Bununla birlikte okulların komple iç, dış boya-badanasını yeniledi. Çocuklarımızın sağlıklı ortamda eğitim almaları için yaptığımız bu yatırımlarımız, diğer okullarımızda da sürecek ve Türkiye’ye örnek belediyecilik anlayışımızla daha yaşanılabilir bir kent olma yolunda 7’den 70’e her yaştan kentlimize hizmet etmek için emin adımlarla ilerleyeceğiz” görüşlerini dile getirdi.



“İlçedeki Okullar Fark Yaratacak”

Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Koşar da, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitim görmesine çok önem verdiklerini belirterek, belediyenin imkanları dahilinde okulların yapılabilecek tüm işlerini yaptıklarını söyledi. Koşar, "Başkanımız Mustafa Tosun, öğrenci kardeşlerimizin eksikleri giderilmiş okullarda eğitim görmeleri konusunda çok hassas. Bizde, Fen İşleri Müdürlüğü olarak bu konuda hassas davranıyor ve itinalı olarak çalışıyoruz. Okul müdürlerinden velilerle, öğrenci kardeşlerimizden, semt sakinlerine kadar bize gelen tüm talepleri yeni döneme yetiştirmek için çalışmalarımıza hummalı bir şekilde devam ediyoruz. Şimdiden yeni eğitim-öğretim yılında ilçemizdeki okulların fark yaratıp, pırıl pırıl olacağı müjdesini verebiliriz" dedi.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları