loading
close
SON DAKİKALAR

Dilsiz sanığa 'slogandan' 8 yıl hapis

Dilsiz sanığa 'slogandan' 8 yıl hapis
Tarih: 22.06.2012 - 11:44
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağır ve dilsiz Mehmet Tahir İlhan'a "PKK propagandası" yaptığı suçlamasıyla 11 yıl 11 ay hapis cezası verildi...

Adana Özel Yetkili 8. Ağır Ceza Mahkemesi, sağır ve dilsiz Mehmet Tahir İlhan'a "PKK propagandası" yaptığı suçlamasıyla 8 yıl 4 ay, aynı davada yargılanan Uğur K.'ye da 11 yıl 11 ay hapis cezası verdi.

 

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), BDP'nin desteklediği 7 bağımsız adayı veto etmesini 21 Nisan 2011 günü protesto eden gruba müdahale eden polis, Mersin Hali'nde hamallık yapan işitme engelli Mehmet Tahir İlhan'ı da gözaltına aldı.

 

Çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İlhan hakkında yürütülen soruşturma Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

 

Adana'da ifadeye çağrılan İlhan bu kez tutuklandı. İlhan hakkında, 'örgüt adına suç işlemek', 'örgüt propagandası yapmak', 'görev başındaki memura görevini yaptırmamak için direnmek' iddiasıyla 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.



Adana Özel Yetkili 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklu yargılanan Mehmet Tahir İlhan işaret diliyle tercüman aracılığıyla verdiği ifadesinde suçlamayı kabul etmedi.



İlhan ifadesinde şöyle dedi:



"Olayın meydana geldiği gün Hal Kompleksi'nden çıktım evime gidiyordum. Cadde üzerinde eylem yapan grup ile karşılaştım. Grubun içinde bulunan arkadaşım beni çağırdı, ben kabul etmedim. Bu sırada eylem yapan gruba polis müdahale etti. Gruptaki kişiler kaçtı. Ben de aralarında kaldım. Yakalandığım sırada üzerimde çıkan krem, kırmızı, turuncu, yeşil renklerden oluşan eşarp bana aittir, halden aldım. Limonu ise polis tarafından gaz sıkılması sırasında etkisini gidermek amacıyla aldım, cebimde duruyordu. Eylem yapıldığı sırada olaya müdahale eden güvenlik güçlerine taşlı, molotoflu ve havai fişekli saldırıda bulunmadım."


Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Tahir İlhan'ı 'silahlı terör örgütü adına suç işlemek' suçundan 6 yıl 3 ay, 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan 10 ay, 'görevi yaptırmamak için direnme' suçundan 10 ay ve 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet' suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Aynı davada diğer tutuklu sanık Uğur Korkmaz da aynı suçlardan toplam 12 yıl 2 ay 8 gün hapis cezasına çarptırıldı.


Sağır ve dilsiz Mehmet Tahir İlhan'ın avukatı Tugay Bek, karara itiraz edeceklerini belirterek "Mehmet Tahir İlhan, doğuştan tamamen duymayan ve konuşmayan işitme ve duyma özürlüdür ve aynı zamanda okuma ve yazması da yoktur. İlhan'ın sloganlara eşlik etmesi imkansızdır. Örgütün propagandasını yapabilmek için hiçbir fiziki koşula uygun olmayan sanığın, bu şekilde suçlanıyor olması akla ve mantığa da aykırıdır. İlhan'ın örgüt adına suç işlemekten, örgüt propagandası yapmaktan ceza alması trajikomik bir durumdur" dedi. 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları