loading
close
SON DAKİKALAR

Dinçer'e CHP'li Acar'dan dindar gençlik sorusu

Dinçer'e CHP'li Acar'dan dindar gençlik sorusu
Tarih: 11.02.2012 - 18:54
Kategori: Siyaset

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e, "'Dindar gençlik' yetiştirilmesi konusunda Başbakan'ın talimatı olmuş mudur?" diye sordu.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, TBMM Başkanlığı'na, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

"Bir tv kanalında yaptığınız 'Milli olmayı belki yeniden gözden geçirmeye ihtiyaç var' şeklindeki açıklamanız ile Başbakan Erdoğan'ın 'Muhafazakar, dindar gençler yetiştirmek istiyoruz' açıklaması, aynı günlerde kamuoyuna yansımıştır" diyen Acar, şu soruları yöneltti:

"Dindar gençlik nasıl yetiştirilecektir? Belli bir okul türünde mi yetiştirilecektir? Yoksa bir program ile tüm okullarda mı uygulanacaktır? Seçmeli mi olacaktır? Herkes için zorunlu bir program mı olacaktır?

'Milli eğitim' kavramı ile yapılan eğitimin başarılı olmadığını açıkladığınıza göre, eğitim sisteminin yeni yönelimi 'dindar gençlik' mi olacaktır? Dindarlık kavramının sınırı, hangi inanca göre ve nasıl çizilecektir?

'Özgür düşünen insanlar yetiştirme' açıklamanız ile dindar gençlik yetiştirme kavramı birbiriyle çelişmemekte midir? İkisini de aynı programla mı başaracaksınız?

Cumhuriyetin ve laikliğin modasının geçtiği yönündeki geçmiş yıllarda yaptığınız açıklama ile yeni gündeme getirilen kavramlar örtüştüğüne göre, Bakanlığın teşkilat yapısından Atatürkçülük, Cumhuriyet gibi kavramların çıkarılmasına yönelik değişiklik, eğitimin yeni yöneliminin adımları mıdır?

Ulusal eğitim sistemleri, çağdaş akıl ve bilimin rehberliğinde mi yoksa siyasi partilerin kendilerini nasıl tanımladığına göre mi şekillendirilmelidir?"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları