loading
close
SON DAKİKALAR

Dink davasında 22. duruşma

Dink davasında 22. duruşma
Tarih: 12.02.2012 - 03:23
Kategori: Gündem

2'si tutuklu 19 sanıklı "Hrant Dink cinayeti" davasının 22. duruşması başladı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken öldürülen Hrant Dink'le ilgili, 2'si tutuklu 19 sanık hakkında açılan davanın 22. duruşması başladı. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Erhan Tuncel ve Yasin Hayal katıldı. Davanın tutuksuz sanıkları ise duruşmaya gelmedi. 

Duruşmada, celse arasında gelen evraklar okundu. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının istenilen evrakları gönderdiği bildirildi. Duruşma, müdahil avukatlarından Fethiye Çetin'in esas hakkındaki görüşünü açıklamasıyla sürüyor. 

Duruşma öncesinde, Beşiktaş'taki Barbaros Parkı'nda toplanan ''Hrant'ın arkadaşları'' İstanbul Adliyesine kadar yürüdü. 

Burada gazeteci Banu Güven tarafından grup adına okunan basın açıklamasında, Dink'in öldürülmesinin üzerinden 4 yıl 10 ay geçtiği ve adına ortada kötü niyet gösterisi olduğu öne sürüldü. 

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: 

''Hrant'ı öldürtmeye karar verenleri nerede aramalıyız? Elebaşı konumundaki sanıkları, Trabzon Mc Donald's'ı bombalamasından itibaren avucunun içine almış emniyette mi? Cinayet ihbarını hasır altı eden, kullanılacak silahın özelliklerini henüz cinayet işlenmeden bilen jandarmada mı, yoksa hepsinin üzerindeki bir yerlerde mi? Cinayetin işleneceğini bildiği ortaya çıkmış resmi görevliler, bırakın yargılanmayı her türlü soruşturmadan korundu, yetmedi terfi aldı. Bunlar hakkında pek sınırlı soruşturmalar yapıldı, dava açıldı ama sanki bunların cinayet davasıyla ilgisi yokmuş gibi davranıldı.'' 

Açıklamada, Dink cinayetinin aydınlatılmasını istemeyen birilerinin olduğu ve bunların gücünün adaletin yolunu bugüne kadar tıkamaya yettiği öne sürüldü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları