loading
close
SON DAKİKALAR

Direk Kavgası: 1 Ölü, 9 Yaralı

Direk Kavgası: 1 Ölü, 9 Yaralı
Tarih: 09.03.2012 - 17:31
Kategori: Yerel

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, iki aile arasında tahta bir direğin paylaşılamaması nedeniyle başlayan tartışmada 1 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı

Suruç'un Yönlü köyünde yaşayan birbirine akraba Caymaz ve Öztekin ailesi fertleri, dün akşam saatlerinde köy meydanındaki eski tahta bir telefon direğinin kullanımı konusunda tartıştı.

Direği evlerinin yanına kurup, elektrik çekmek için kullanmak isteyen 2 aile fertleri arasında çıkan tartışma köy sakinlerinin araya girmesiyle önlendi ve taraflar sakinleştirilerek evlerine gönderildi.

Yaşananların ardından bugün ilçe merkezine giden ve ilçe merkezinden dönen 2 aile fertlerinin içerisinde bulunduğu 63 VA 382 plakalı otomobil ile 63 FK 466 plakalı hafif ticari araç, Yönlü Köyü'nün Asma Konak Mezrası yakınlarında kafa kafaya çarpıştı.

Her iki araçta da hasar meydana gelen kazayı duyan Caymaz ve Öztekin ailesi fertleri olay yerine akın etti. Bir gün önce yaşanan tartışma nedeniyle gerilen taraflar, olay yerinde kazanın kasıtlı olarak gerçekleştiği konusunda birbirini suçladı.

Suçlamaların kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesinin ardından 2 aile fertleri, taş ve sopalar ile birbirine saldırıp, yanlarında bulunan tabanca ve tüfeklerle ateş etmeye başladı. Dakikalarca süren silahlı çatışmada ortalık savaş alanına döndü, kaza yapan her 2 araç hurdaya döndü.

Yapılan ihbarın ardından köye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Jandarmanın yetersiz kalması üzerine Suruç Emniyet Müdürlüğü'nden polisler ile kent merkezinden jandarmalar takviye olarak köye yönlendirildi.

Çatışmada 8'i kurşunlara hedef olarak yaralanan 10 kişi ambulans ve otomobiller ile Suruç Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Burada ilk müdahalesi yapılan yaralılar daha sonra ambulanslar ile Şanlıurfa'ya sevk edildi. Yaralıların gelişiyle birlikte polisler, olası kavga ihtimaline karşı hastanelerde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Tüfek saçmaları ile tabanca mermilerine hedef olan yaralılardan 38 yaşındaki Mahmut Öztekin yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Jandarma, çatışmanın yaşandığı yerde olaya karışanların saptanması için yoğun çalışma içerisine girdi. Görgü tanıklarının ifadeleri ve olay yeri incelemesinin ardından polis, çatışmaya katıldığı saptanan Mehmet Öztekin, Mahmut Öztekin, Çetin Caymaz ime Hüseyin Caymaz'ı gözaltına aldı.

Jandarma, kavgada kullanılan silahları ele geçirmek için 2 aile fertlerinin sahip olduğu evleri de tek tek aradı. Yeni bir kavga ihtimaline karşı köyde yoğun güvenlik önlemini sürdüren jandarma, çatışmaya ilişkin soruşturmasını sürdürüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları