loading
close
SON DAKİKALAR

Direnen veliler kazandı: İsmail Tarman Ortaokulu imam hatip olmayacak

Direnen veliler kazandı: İsmail Tarman Ortaokulu imam hatip olmayacak
Tarih: 24.07.2018 - 08:02
Kategori: Eğitim

İstanbul Beşiktaş'taki İsmail Tarman Ortaokulu’na imam hatip dayatmasına karşı “imam hatip istemiyoruz”diyen veliler mücadeleyi kazandı.

İsmail Tarman Ortaokulu’nun İmam Hatip olamaması için 2 yılı aşkın süredir mücadele eden veliler ve Konaklar mahallesi sakinlerinin açtığı dava bugün sonuçlandı. BirGün'den Seda Balmumcu'nun haberine göre; İstanbul 4. İdare Mahkemesi kademeli olarak imam hatip yapılmasının Anayasa’ya aykırı olduğuna hükmetti. Bu karara göre okulun imam hatip kısmına yeni öğrenci alınmayacak.

Konuya ilişkin Avukat Arzu Beceri BirGün’e konuştu. Beceri, “2 yıldır mücadele ettiğimiz İsmail Tarman Ortaokulu’nda henüz şeffaf bir işlem yapılmamıştı.” dedi. İsmail Tarman Ortaokulu’nun İmam Hatip olmasına karşı veliler ve Konaklar mahallesi sakinleri olarak birlikte mücadele ettiklerini ekleyen Beceri, “Bu, veliler ve mahallelinin mücadele ettiği ilk örnek. Bugün kazandık, iptal davamız sonuçlandı ve biz kazandık” diye konuştu.

Vazgeçmedik

İsmail Tarman Ortaokulu velileri ve Konaklar Mahallesi sakinleri sürece dair, iki seneyi geçen, 784 gün boyunca okul önünde nöbet tuttuklarını, okuldaki her usulsüzlüğü tespit ettiklerini, yargısal makamlara bildirdiklerini, haklılıklarının bilincinde, sonuç alana kadar vazgeçmediklerini ifade etti.

İsmail Tarman Ortaokulu velilerinden Oya Üstündağ, “İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürüleceğini öğrendiğimizden beri okulun önündeydik, bazen günde 2 kere nöbet tuttuğumuz oldu. Dava açtık ve bugün davamızı kazandık bunun için çok mutluyum” dedi. Meclis’e kadar gittiklerini söyleyen Üstündağ, “Okulun adını, mücadelemizi duyurmak için gitmediğimiz yer kalmadı. Her yere ‘İsmail Tarman Ortaokulu imam hatip olmasın’ pankartımızı yanımızda taşıdık. Kazandık, çok mutluyum” dedi.

‘Çocuğumu göremediğim oldu’

Üstündağ, “Çocuğumun eğitimi için mücadele ederken çocuğumu görmediğim zamanlar bile oldu, hafta içi akşama kadar, hafta sonu cumartesi, pazar devamlı her yere gittik. Eğitimle ilgili söyleşi ve panellere katıldık ve bunun mücadelesini verdik” dedi.

Geçmişte kızının da İsmail Tarman’da okuduğunu, sınav döneminde deneme sınavları yapılarak öğrencilerin başarılı olması için uğraşıldığını ifade eden Üstündağ, “Oğlum 8. sınıfta olmasına rağmen ne bir deneme sınavı ne bir mezuniyet yapıldı. Eğitimle ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. Tek amaçları imam hatipte okuyan çocukların başarısını yükseltmekti bunu da bizim çocuklarımızın başarısını düşürerek yapmaya çalıştılar” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları