loading
close
SON DAKİKALAR

Direnişi kazanan BEDAŞ işçileri çadırları kaldırdı

Direnişi kazanan BEDAŞ işçileri çadırları kaldırdı
Tarih: 12.02.2012 - 15:36
Kategori: Sendika

BEDAŞ'a bağlı taşeron şirket tarafından işten atılan ve 25 günlük mücadelenin ardından işlerine geri dönen 156 taşeron işçi eylem çadırlarını kaldırarak yeniden işbaşı yaptı.

BEDAŞ'a bağlı taşeron şirket tarafından "İş bitimi" gerekçesiyle işlerine son verilen ve 25 gündür BEDAŞ önünde çadır kurarak direnişe geçen işçilerin eylemi başarıyla sonuçlandı. İşten çıkarılan 123'ü DİSK'e bağlı Elektrik, Gaz, Su ve Baraj Çalışanları Sendikası (Enerji-Sen) üyesi olan 156 işçinin işe geri alınmak talebiyle başlattıkları direnişleri işe geri alınmalarıyla sonuçlanınca işçiler eylemlerine son verdi. BEDAŞ'ın önüne kurdukları çadırı kaldıran işçileri basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Üreten biziz yöneten de biz olacağız" ve "Yaşasın onurlu mücadelemiz" pankartları açılırken "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" ve "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganları atıldı.

Basın metnini okuyan BEDAŞ direnişçisi Necati Öğretici, çadır önüne son kez ve çadırı kaldırmak için bir araya geldiklerini söyledi. İşten çıkarılan 156 işçinin yeniden iş başı yapacağının altını çizen Öğretici, taşeronlaştırmanın hâlâ ortada durduğunu hatırlattı. Öğretici, "Bu taşeronlaştırma belası devam ettiği sürece bu manzaraların sadece enerji iş kolunda değil diğer iş kollarında da yaşanacağını çok iyi biliyoruz" dedi. Sadece İstanbul'da BEDAŞ bünyesinde yaklaşık 1800 işçinin taşeron olarak çalıştırıldığına dikkat çeken Öğretici, taşeron sisteminin ölüm olduğunu vurguladı. AKP İktidarına taşeronlaştırmaya son vermesi için çağrıda bulunan Öğretici, enerji işçileri olarak işlerini kazanmış olmalarına rağmen taşeronlaştırmaya karşı mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları