loading
close
SON DAKİKALAR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan; 'İslam ülkeleri olarak Filistin davasını her ortamda her şekilde desteklemeye devam edeceğiz'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan; 'İslam ülkeleri olarak Filistin davasını her ortamda her şekilde desteklemeye devam edeceğiz'
Tarih: 19.11.2023 - 06:09
Kategori: Gündem

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki son gelişmeleri İstanbul’da El-Cezire kanalından Hatice Binganna’ya değerlendi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yaptığı açıklamada;

"Farklı çalışmalar devam ediyor. İslam ülkelerinin Türkiye, Endonezya, Nijerya, Ürdün, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’dan oluşan bir eylem grubu var. Bu ülkelerin Dışişleri Bakanları, önümüzdeki haftadan itibaren çeşitli ülkelerin başkentlerinde temaslarda bulunacak.

İslam ülkeleri an itibarıyla, ellerindeki bütün diplomatik ve insani araçları kullanarak problemi çözme yolunu tercih etmiş durumda.

7 Ekim’den sonra görüldü ki, Filistin davasında esas itibarıyla değişen bir şey yok. Hiçbir şey olmamış gibi davranmamız mümkün değil.

Bölgenin barışa, istikrara, ekonomik kalkınmaya ihtiyacı var. Bunun yolu Filistin meselesinin hallinden geçiyor. Aksi takdirde bölgemiz bir istikrarsızlık alanı olmaya devam edecek.

İslam ülkeleri olarak Filistin davasını her ortamda her şekilde desteklemeye devam edeceğiz.

Gazze’deki kriz karşısında İslam ülkeleri bir araya gelmek, dayanışma göstermek zorunda. Bu dayanışma ve iş birliği ruhu şu ana kadar iyi gitti. Peki daha fazla şey yapılabilir mi? Yapılır. Yapılmalı mı? Kesinlikle yapılmalı.

Devletler beraber hareket ettiği zaman ortaya çıkacak etki de daha fazla olacaktır."

Bakanımız @HakanFidan:

"7 Ekim’den sonra görüldü ki, Filistin davasında esas itibarıyla değişen bir şey yok. Hiçbir şey olmamış gibi davranmamız mümkün değil."

"Bölgenin barışa, istikrara, ekonomik kalkınmaya ihtiyacı var. Bunun yolu Filistin meselesinin hallinden geçiyor.… pic.twitter.com/w5pe4Qabay

— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) November 19, 2023

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları