loading
close
SON DAKİKALAR

Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in saldırılarının derhal durdurulması için uluslararası toplumu süratle harekete geçmeye davet ediyoruz

Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in saldırılarının derhal durdurulması için uluslararası toplumu süratle harekete geçmeye davet ediyoruz
Tarih: 14.05.2021 - 11:54
Kategori: Gündem

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında bölgede görev yapan Anadolu Ajansı kameramanı ile foto muhabirinin yaralandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sivil can kayıplarının daha da artmasına sebebiyet verecek bu saldırıların derhal durdurulması için uluslararası toplumu süratle harekete geçmeye davet ediyoruz" denildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle:
"İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında sivil can kayıplarının hızla artması, BM Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı‘na (UNRWA) bağlı okulların zarar görmesi ve bölgede görev yapan Anadolu Ajansı kameramanı ile foto muhabirinin yaralanmaları, İsrail’in orantısız ve ayrım gözetmeyen saldırılarını açıkça ortaya koymaktadır.

İsrail'in bu kere Gazze’ye yönelik tank ve topçu atışlarına başladığı endişeyle öğrenilmiştir.

Sivil can kayıplarının daha da artmasına sebebiyet verecek bu saldırıların derhal durdurulması için uluslararası toplumu süratle harekete geçmeye davet ediyoruz.

İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Türkiye, bu haklı davasında Filistin halkının yanında güçlü şekilde yer almayı sürdürecektir."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları