loading
close
SON DAKİKALAR

Dışişleri Bakanlığı'ndan SDG ile anlaşma imzalayan BM'ye tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan SDG ile anlaşma imzalayan BM'ye tepki
Tarih: 02.07.2019 - 12:49
Kategori: Gündem

BM'nin SGD ile yaptığı 'çocuk savaşçılarla' ilgili anlaşmaya Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler (BM) silahlı çatışmalarda çocuk haklarıyla ilgili özel temsilcisi Virginia Gamba, BM'nin Cenevre'deki Ofisi'nde Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutanı Mazlum Abdi ile bir araya geldi. M ile SDG ile anlaşma imzalandığı, "SDG'nin bu anlaşma ile çocukları savaşçı olarak kullanmamayı, bünyesindeki kız ve erkek çocuklarını belirleyerek ayırmayı ve bu konuda önlemler almayı taahhüt ettiği" bildirildi.

BM'nin SGD ile anlaşmasına Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Terörle mücadelede ön sırada bulunması gereken BM’nin, bir terör örgütüyle anlaşma yapması hiçbir şekilde izah edilemez" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle: 

"BM Çocuklar ve Silahlı Çatışma Özel Temsilcisi Virginia Gamba’nın terör örgütü PKK/PYD/YPG güdümündeki sözde “Suriye Demokratik Güçleri”ne (SDG) komutanlık eden PKK teröristi “Ferhat Abdi Şahin” ile BM’nin Cenevre Ofisi’nde üyelerin bilgisi dışında bir araya gelerek bir “Eylem Planı” imzalaması BM adına son derece vahim bir gelişmedir, şiddetle kınıyoruz.

Sözkonusu gelişme üzerine BM makamları nezdinde derhal gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Terörle mücadelede ön sırada bulunması gereken BM’nin, bir terör örgütüyle anlaşma yapması hiçbir şekilde izah edilemez. Bu durum aynı zamanda BM’nin terörizmle ilgili aldığı kararların bizzat BM tarafından açık bir ihlalidir.

BM’nin terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin çocuklara karşı, zorla silah altına alma dahil, en ağır insancıl ve uluslararası hukuk suçlarını işlediğini teyit etmesi, terör örgütünün sicilinin bir kere daha gözler önüne serilmesi bakımından önemlidir. Ancak BM’nin bu sorunu çözmek için eli kanlı terör örgütünü muhatap alması asla kabul edilemez."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları