loading
close
SON DAKİKALAR

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın açıklamalarına tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın açıklamalarına tepki
Tarih: 21.11.2021 - 10:45
Kategori: Gündem

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye ile ilgili sözlerine "Yunanistan’ın Türkiye ile her konuda rekabete girmeye çalışması, işbirliği yerine gerginliği tercih etmesi ve Türkiye karşıtı suni ittifaklar yaratmaya çalışması beyhude çabalardır" yanıtını verdi. ...

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, dün yaptığı açıklamada "Maalesef bu bölgede karşı karşıya olduğumuz birçok zorluğun ortak paydası komşumuz Türkiye" demişti. Türkiye'yi bölgede istikrara yönelik tehditlerden sorumlu tutan Dendias, göçmenlerin jeopolitik baskı uygulamak için bir araç olarak kullanılmasını da bu tehditler arasında saydı. Dendias, Belarus'un Polonya sınırına sığınmacıları yönlendirerek Ankara'nın taktiklerini kopyaladığını söyledi.

Dendias'ın açıklamalarına Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye’nin bölgesinde ve yakın çevresinde barış ve istikrarın sağlanmasında oynadığı kilit rolü bir türlü hazmedemeyen Yunanistan’ın Türkiye ile her konuda rekabete girmeye çalışması, işbirliği yerine gerginliği tercih etmesi ve Türkiye karşıtı suni ittifaklar yaratmaya çalışması beyhude çabalardır. Bir yandan diyalog derken, diğer yandan her gün Türkiye hakkında hasmane ve tahrikkar açıklamalar yapan Yunanistan’ı aklıselime, dürüstlüğe ve samimiyete davet ediyoruz" denildi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları