loading
close
SON DAKİKALAR

Disk Genel Kurulunda İşçiler Kazanacak mı?

Disk Genel Kurulunda İşçiler Kazanacak mı?
Tarih: 11.02.2012 - 18:25
Kategori: Sendika

Bilindiği üzeri 10-11-12 şubat tarihinde DİSK'in 14. Genel kurulu var bu genel kurul işçilerin ve DİSK’in geleceği için önemli bir genel kurul olacaktır.

Bilindiği üzeri 10-11-12 şubat tarihinde (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) DİSK’in
14. Genel kurulu var  bu genel kurul işçilerin ve DİSK’in geleceği için önemli bir genel kurul olacaktır.

Kulislerde DİSK Genel Başkanlığına Genel-İş Başkanı Erol Ekinci’nin adı geçiyor. Lastik-İş genel başkanı milliyetçi görüşlü Abdullah Karacan’ da  Erol Ekinci’yi desteklediği için diğer iş kollarına genel başkanlık için bir şans kalmıyor diğer işkollarının genel başkanları ya bu listede yer alıyorlar veya Yönetim’den birinin ismini listeye veriyorlar.

Sorun kimin Genel Başkan olacağı sorunu değildir sorun DİSK’i kimin ileriye taşıyacağı sorunudur basından okuduğum kadarıyla epey yerlerde Devrimci işçi Harekatı (DİH) Disk 14. genel kurulu çalışmaları yapıyor DİH adını ilk defa bu genel kurul sürecine yaklaşırken duydum. Böyle bir şeye DİSK üyesi sendikalar ve taban nasıl olurda ses çıkartmaz.

Aralık ayında Birleşik metal iş sendikasının genel kurulu oldu bu genel kurulda mevcut genel başkan Adnan Serdaroğlu güven tazeliyerek tekrar genel başkan seçildi o genel kuruldu yaptığı bir röportaj basına yansıdı  Sıra DİSK'in sokağın çocuğu olmasında DİSK yönetimine talibiz diye hiç kuşkusuz buna delegeler ve işçiler sıcak baktılar fakat ne olduysa bir daha Adnan Serdaroğlu bu konuyla ilgili açıklama yapmadı taki geçtiğimiz günlere kadar bir röportajda DİSK direnenlerin onuncu köyüdür adı altında bir röportaj ı vardı ama bu açıklamalarda adaylık la ilgili bir şey yok ve öyleki sisteme boyun eğip ya Erol Ekici’nin listesine girecek veya yönetimden başka birini DİSK’in myk’sına sokacaklar.

Hani DİSK’lilerin taşıdğı pankartlarda bir söz vardır, YILMADIK, DİRENDİK, KAZANDIK diye bu söz sadece sözde kalıyor özde bir anlam ifade etmiyor mu?

Diğer İşkollarından birkaç delege ile görüştüm sayın Adnan Serdaroğlu’nun adaylığı halinde genel başkanlarına karşı Sayın Serdaroğlunu destekleyeceklerini beriltiyorlar. 

Sayın Adnan Serdaroğlu DİSK genel başkanlığına adaylığına acıklamalı ve başka listelere isim vermemeli veya o listede yer alamamalıdır.Serdaoğlunun arkadasında DİSK’te küçümsenmeyecek bir destek vardır bu destek ile genel kurulda Adnan serdaroğluna destek olan sendikalarla bir liste ile başkaldırmasını umuyorum ve DİSK’i İleri taşıyacağından hiçbir kuşkum yoktur. Kimin DİSK’i 4 yıl boyunca yöneteceğine delegeler karar verecektir gerisi teferruat.

Ahmet Hacıhasanoğlu


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları