loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK: "Hava-İş'in Yanındayız"

DİSK: "Hava-İş'in Yanındayız"
Tarih: 26.05.2012 - 14:01
Kategori: Sendika

DİSK Yönetim Kurulu, yasağın sendikal harekete darbe niteliği taşıdığını söyledi...

DİSK Yönetim Kurulu, sendikal harekete darbe niteliği taşıyan havacılık hizmetlerinde grev yasağının kabul edilemez olduğunu bildirdi.

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada Hava-İş Sendikası’nın sürdürdüğü ve 14 bin çalışanı ilgilendiren 23. dönem toplu iş sözleşmesinin fiilen bloke edildiği bir evrede Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün devreye girerek, havacılık işkolunda grev yasağı getirilmesi için Meclis'e sunduğu kanun teklifinin, TBMM İçişleri Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildiğini hatırlattı.

 

Kabul edilen “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi”yle birlikte söz konusu teklif yasalaştığına vurgu yapan DİSK, Anayasa ve uluslararası sözleşmelere rağmen havacılık hizmetlerinin tümüne grev yasağı getirilmiş olduğunun altını çizdi.

 

DİSK Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“İşçilerin insanca çalışma ve insanca yaşama hakkına karşı işverenlerin ‘kölelik düzeni’ne uzanan yolda dikensiz gül bahçesi yaratmak için Anayasa’yı ve uluslararası sözleşmeleri çiğnemekten çekinmeyen AKP, sendikal harekete karşı bir darbe niteliği taşıyan bu adımla sadece havacılık işkolunda çalışanların değil, bütün bir işçi sınıfının teslim alınmasını hedeflediğini de göstermiştir. AKP bir yandan THY’de kadrolaşmakta, diğer taraftan da geçici işçilik ve taşeronlaştırma yoluyla esnek çalışma standartlarını uygulamaya çalışarak, ilkel kölelik sistemini dayatmaktadır.

"Hava-İş'in yanındayız"


İşçi sınıfımızın her zamankinden daha fazla birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bu zorlu dönemeçte DİSK mücadelenin yükseltilmesi inancıyla, havacılık sektöründe çalışan emekçilerin ve onların örgütü Hava-İş Sendikası’nın mücadelesinin yanında ve omuz omuza olacaktır.”   

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları