loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK meclis kapısına dayandı

DİSK meclis kapısına dayandı
Tarih: 12.02.2012 - 01:46
Kategori: Sendika

Kıdem Tazminatı, Torba Yasa ve Özel İstihdam Büroları’na ilişkin DİSK’in bir süredir başlattığı eylemler sürüyor. DİSK dün de Ankara’da TBMM’ye yürüdü

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) ülkenin dört bir yanında kıdem tazminatları ve Özel İstihdam Büroları ile ilgili başlattığı eylemler Ankara'da devam etti. Dün (3 Ekim) saat 11.00'da Mithatpaşa Caddesi'ndeki Genel-İş şube binası önünde bir araya gelen sendika üyeleri, meclisin Çankaya kapısına doğru yürüyüşe geçti. "Kıdem tazminatı - Torba Yasa - İstihdam Büroları, dayatmaya boyun eğmeyeceğiz, yılmayacağız, teslim olmayacağız, direneceğiz" yazılı pankartla yürüyen işçiler, Akay Caddesi'nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

En sert tepkimizi vereceğiz 
DİSK adına açıklamayı Genel Sekreter Tayfun Görgün yaptı. AKP'nin kıdem tazminatını kaldırmayı, Torba Yasa ile güvencesizleştirme ve örgütsüzleştirmeyi, Özel İstihdam Büroları ile ise köleleştirmeyi hedeflediğini söyleyen Görgün, bu konuların sermayenin beklentilerini karşılamayı amaçladığını belirtti. 

Emekçilerin en temel haklarının gasp edildiğini, emek maliyetinin ucuzlatıldığını vurgulayan Görgün, emek örgütlerinin de tartışmaya çekildiğini ve yeni bir model hazırlandığını dile getirdi. Görgün, DİSK'in bu uygulamalara karşı üretimden gelen gücünü kullanarak en sert tepkisini vereceğini ifade etti. 

Yasaklar kalkmıyor, korunuyor 
AKP'nin sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki yasakları kaldırmak yerine devletin müdahalesine olanak tanıyan, sendikal yasakları koruyan, görünüşte özgürlükçü ama gerçekte kolayca kontrol altına alınabilir düzenlemeler yaptığını söyleyen Görgün, kuşkulu olduklarını da sözlerine ekledi. 

Görgün, DİSK olarak uyarı görevlerini yerine getirdiklerini söyleyerek “Eğer görmemeye, duymamaya, sırtlarını dönmeye devam edeceklerse, işçi sınıfı bütün demokratik mücadele araçlarını seferber edecek, genel grev de dahil olmak üzere üretimden gelen gücünü kullanmaktan çekinmeyecektir” dedi. 

Açıklamanın ardından DİSK Başkanlar Kurulu meclise giderek siyasi parti temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları