loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK, Sol Parti ve TİP'ten Kanal İstanbul'a itiraz çağrısı

DİSK, Sol Parti ve TİP'ten Kanal İstanbul'a itiraz çağrısı
Tarih: 27.12.2019 - 11:44
Kategori: Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine karşı çıktıklarını belirterek, projeye karşı olanlara da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine dilekçelerle itiraz başvurarak itiraz etmeleri çağrısında bulunmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 23 Aralık’ta Kanal İstanbul projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu kabul etti. Yurttaşların görüş, eleştiri ve itirazlarına açık olan rapor 2 Ocak'ta askıdan inecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un İstanbul için bir cinayet projesi olduğunu belirterek 15 maddede neden karşı olduklarını açıklamış, İstanbullu yurttaşları da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine itiraz için başvurmaya çağırmıştı. 

İmamoğlu'nun çağrısıyla İstanbullular itiraz için Beşiktaş ve Ataşehir'deki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde uzun kuyruklar oluşturdu. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP), DİSK ve Sol Parti bugün itiraz dilekçelerini sunmak için il müdürlükleri önüne çağrı yaptı.

TİP'ten yapılan açıklamada, İstanbul halkını, kenti ve bölgeyi geri dönülmez biçimde değiştirecek Kanal İstanbul talan projesine karşı itirazları güçlendirmeye çağırıyoruz. İtiraz dilekçelerimizle 27 Aralık 14.00 Ataşehir, 30 Aralık 14.00 Beşiktaş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'nde buluşuyoruz" denildi. 

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu da bugün DİSK olarak, saat 12.30'da basın açıklaması yapacaklarını, ardından dilekçeleri vermek için buluşacaklarını duyurdu. Çerkezoğlu, "Memleketin ihtiyacı çılgın proje değil, iştir, aştır, insanca yaşamdır" dedi. DİSK, itiraz dilekçelerini bugün saat 12:30'da Beşiktaş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verecek.

Sol Parti ise "Kanal İstanbul Projesi, 'İhanet Projesi'. Durdurabiliriz. 27 Aralık Cuma saat:14.00'te Beşiktaş/ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne itiraz dilekçelerimizi sunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Kanal İstanbul Projesi'ne nasıl itiraz edilebilir?

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Mustafa Gülbay

Çözüm Referandum çağrısı yapmaktan geçiyor. Top çevirme vakti değil!

27.12.2019, 16:04
Yorum Yap

Facebook Yorumları