loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK'ten baraj açıklaması

DİSK'ten baraj açıklaması
Tarih: 11.02.2012 - 18:02
Kategori: Sendika

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, 3 yıldır açıklanmayan işkolu istatistiklerinin açıklanması halinde yalnızca 12 sendikanın toplu iş sözleşmesi için yetki alabileceğini söyledi

DİSK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde "Sendikal Haklarımız Engellenemez" başlığı altında bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde grup adına açıklamayı okuyan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Türkiye'deki emekçilerin bir süredir tehdit altında olduklarını ileri sürdü. Görgün, "Haklarımızı ve özgürlüklerimizi, sözde demokratikleşme adı altında daha da kısıtlanmak için yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Son zamanlarda, Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın yaptığı açıklamalar, bu tehdidin hangi boyutlara geldiğini gözler önüne sermektedir" dedi.

Görgün, 3 yıldır açıklanmayan işkolu istatistiklerinin açıklanması halinde, yalnızca 12 sendikanın toplu iş sözleşmesi için yetki alabileceğini ifade ederek, "Yapılan her açıklamada, üzerine basa basa, DİSK'in hiçbir sendikasının barajı aşamayacağı söylenmektedir. Sanki bundan diğer konfederasyonlar etkilenmeyecekmiş, yalnızca DİSK etkilenecekmiş gibi bir hava yaratılmaktadır. Konfederasyonumuz DİSK adeta açık hedef olarak gösterilmektedir" diye konuştu.

"Toplu iş ilişkileri kanun taslağı önceye göre daha kötü düzenlemeler içeriyor"

DİSK'in, Bakanlar Kurulu'nda bekletilen Toplu İş İlişkileri Kanun Taslağı'na muhalefet ettiğini söyleyen Görgün, "Çünkü bu taslağın, Türkiye'nin uymakla yükümlü olduğu ILO sözleşmelerine aykırı olduğunu savunan tek örgüt DİSK'tir. Bir kez daha tekrarlıyoruz; Bakanlar Kurulu'nda bekletilen taslak, üyelik ve istifada noter şartı dışında olumlu bir değişiklik getirmemektedir. Hatta grev hakkı başta olmak üzere birçok yönden daha da olumsuz düzenlemeler içermektedir. Yürütülmekte olan kampanya, tam anlamıyla bizlere 'ölümü gösterip, sıtmaya razı etmeyi' hedeflemektedir" dedi.

Hükümete ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e seslenen Görgün, "Sizin göreviniz, hukuka uymaktır. İşçinin hakkını işçiye, memurun hakkını memura teslim etmektir. İşçilerin ellerini kollarını bağlayarak, işverenlerin önüne bırakmaya hakkınız yoktur. Koşullarımızı bir kez daha ilan ediyoruz: Üyelikte ve istifada noter şartı; İşkolu ve işyeri barajları; Grev yasakları kaldırılmalıdır; Kıdem tazminatı hakkımız korunmalıdır; Kuralsız, güvencesiz, esnek çalışmanın yaygınlaştırılması sevdasından vazgeçilmelidir. Bu hedefler için kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. DİSK, tehditlere boyun eğmeyecektir. DİSK, işçi sınıfını ucuz emek gücüne dönüştürme, köleleştirme girişimlerine karşı direnecektir" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları