loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK’ten direniş yerlerine ziyaret

DİSK’ten direniş yerlerine ziyaret
Tarih: 11.02.2012 - 19:31
Kategori: Sendika

DİSK’e bağlı sendikaların İzmir şubeleri sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişte olan Hugo Boss, Savranoğlu Deri ve Billur Tuz işçilerini ziyaret etti.

DİSK’e bağlı sendikaların İzmir şubeleri sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişte olan Hugo Boss, Savranoğlu Deri ve Billur Tuz işçilerini ziyaret etti.

Hugo Boss işçilerinin serbest bölge önündeki bekleyişleri 120 günü geride bırakırken DİSK’e bağlı sendikaların şube başkanı, yönetici ve üyeleri işçileri ziyaret etti.

Sabah saatlerinde serbest bölge önüne gelen, Genel-İş 2, 3 ve 5 No’lu Şubeler ile Lastik-İş ve Sosyal-İş başkan ve yöneticileri Hugo Boss işçileri ile yaşanan gelişmeler konusunda görüştü.

TEKSİF İzmir Temsilcisi Faruk Aksoy’un bilgi verdiği ziyarette, konuşan DİSK’e bağlı sendikaların şube başkanları, İzmir’de 3 ayrı bölgede işçi direnişlerinin sürdüğünü belirterek, konfederasyon ayrımı gözetmeden mücadeleleri ortaklaştırmak gerektiğini vurguladılar.  

Direnişlerinin 25. gününde olan Billur Tuz işçilerine de destek ziyaretleri devam ediyor. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasına bağlı İzmir Şubeleri yönetici ve üyeleriyle, Lastik-İş Sendikası İzmir Şube yönetimi ve Birleşik Metal-İş İzmir şube yöneticileri direnişteki işçileri ziyaret etti. Genel-İş 2 No’lu Şubede örgütlü İBB park bahçe çalışanları ve Genel-İş 5 No’lu Şubede örgütlü Çiğli Belediye işçilerinin kitlesel katıldığı ziyarette DİSK adına konuşan Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, hükümetin ileri demokrasisiyle değil gerçekten mücadeleyle örgütlü bir yaşam kurulacağını dile getirdi.

DİSK’e bağlı sendikalar, 179 gündür işyeri önündeki çadırda bekleyen Savranoğlu işçilerini de ziyaret etti. DİSK üyesi işçiler ve sendikacılar Savranoğlu işçilerinin mücadeleci tüm kesimler için örnek olduklarını ve kazanacaklarına inandıklarını belirterek dayanışma duyguları ilettiler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları