loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK’ten 'işçi dostu' Çukurova Belediye Başkanı Çetin’e teşekkür ziyareti

DİSK’ten 'işçi dostu' Çukurova Belediye Başkanı Çetin’e teşekkür ziyareti
Tarih: 27.06.2019 - 15:20
Kategori: Yerel

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e işçilere yaklaşımından dolayı teşekkür etti. Başkan Çetin de, “Çalışanlarımıza imkanlarımız ölçüsünde en iyi koşulları sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i ziyaret ederek, yeni dönemde başarılar diledi, işçilere olumlu yaklaşımından dolayı teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Çerkezoğlu, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine de değindi. Çerkezoğlu, İstanbul’da önemli bir demokrasi mücadelesi verildiğini vurguladı. Bundan sonra da, dayanışma içinde onurlu mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Çerkezoğlu, yeni dönemde Başkan Soner Çetin’e başarılar diledi.

"EMEKÇİLERİN YANINDAYIZ"

DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise “Emek mücadelesine verdiğiniz desteği ve çalışanlara yaklaşımınızı kutluyoruz” ifadesini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Soner Çetin, ilk dönemde çok büyük deneyim kazandığını belirtti. Çetin, “Artık sorumluluk alanımızdaki ilçemizde nerede ne sorun var, nereye ne yapılması gerektiğini biliyoruz. Çukurova’da tüm sorunların çözümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

"VERİMLİLİĞİ ARTIRIYORUZ"

Çukurova’da oturmuş bir sistem olduğunu kaydeden Başkan Çetin, “Bu sistem üzerinde akıllı dokunuşlar yaptık, rotasyonlarla verimliliği arttırmayı amaçladık. İlk dönemde 6 kez Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı seçildim. Bu başarıda çalışan arkadaşlarımızın büyük katkısı var. Ben sadece yönlendiriyorum. Sahada emekçi arkadaşlarımız çalışıyor” şeklinde konuştu.

Çalışanlar için imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalıştıklarını kaydeden Çetin şöyle devam etti:

"EN İYİ MAAŞI ÖDÜYORUZ"

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Kasım ayında asgari ücretin Ocak ayından itibaren 2 bin 200 lira olması talimatını verdi. Biz bunu, Kasım ayından itibaren hemen uygulamaya başladık. Hatta sahada çalışan yol ve park ve bahçeler çalışanlarımız bunun yüzde 10, yol işçilerimiz de yüzde 15 fazlasını alıyor. Yani DİSK’in asgari ücret için istediği 2 bin 800 lira asgari ücreti Çukurova Belediyesi olarak uyguluyoruz. Bu Ocak ayını beklemeden yeni ücretleri ödemeye başladık ki Asgari Ücret Tespit Komisyonuna da örnek olsun istedik.”

Başkan Soner Çetin, Ekrem İmamoğlu’nun başarısıyla sonuçlanan yenilenen İstanbul seçimlerinde DİSK’in önemli katkısı olduğunu belirterek, “Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” ifadesini kullandı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun ziyaretine DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ın yanısıra Genel-İş Bölge Başkanı Yaşar Gündoğdu ve sendika yöneticileri ile işçiler de katıldı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları