loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK’ten Silivri Belediyesi önünde açıklama

DİSK’ten Silivri Belediyesi önünde açıklama
Tarih: 24.08.2015 - 12:54
Kategori: Sendika

DİSK Genel İş Sendikası,Silivri Belediyesi'nden çıkarılan işçiler için bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada; 'Belediyeler kamu alanlarıdır. Hiç kimsenin babasının çiftliği değildir' ifadelerini kullandı.

Silivri Belediyesi’nde uzun yıllar kadrolu olarak çalışan Barış Kiracıoğlu, Çetin Arat ve Özcan Taşdemir isimli işçiler için DİSK Genel İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şubesi de devreye girdi. Belediye önünde 21 Ağustos 2015 Cuma günü saat 12.30’da basın açıklaması yaptı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yaptığı basın toplantısındaki açıklamalarını yalanlayan sendika üyeleri şu açıklamayı yaptı:

“Silivri Belediyesi’nde çalışan üyelerimiz yıllardır soluksuz bir şekilde siz Silivri halkına hizmet verip, her gün çöp toplayıp, sokak ve caddeleri süpürerek, park ve bahçelerin yeşil ve rengarenk kalması için emek vermektedir. Yani doğumdan ölüme kadar halkın aldığı pek çok hizmet belediye işçilerinin omuzlarındadır. Bizler yazın kavurucu sıcağında, kışın dondurucu soğuğunda, yağmur çamur demeden, kar demeden kış demeden çalıştık hizmet verdik.

Silivri’nin bütün sokaklarının her metre karesinde, her santimetre karesinde emeğimiz ve alın terimiz var. İki dönemdir aynı parti üst üste seçimi kazanıyor. Bu demektir ki çalışanlar görevini layıkıyla yapıyor. Kısacası Silivri’nin bu duruma gelmesi yaşanabilir bir kent olmasında biz çalışanların emeği alın teri vardır. Bugün bunu hizmetleri görmezden gelip, işçi kıyımı yapmak, kör kuyuya taş atıp arkasından bakmaktır.

Kurban bayramının yaklaştığı, okulların açıldığı, ülke siyasetinin ve ekonomisinin belirsizliğinin yarattığı tedirginliğe işçi kıyımı yapmak, bindiği dalı kesmeye benzer. Onun için diyoruz ki Sayın Başkan, sizleri yasalara uymaya, emeğe ve alın terine saygılı olmaya davet ediyoruz. Dünya görüşlerinizle, parti siyasi düşüncelerinizle çelişmeyiniz. Partinizin görüşü ve programı toplumsal örgütlenmen ve sendikal örgütlenmeden, işsizliğin sona ermesinden, taşeronun kaldırılmasından yana söylemler ile öne çıkmaktadır. Sizler de bu söylemlere riayet ediniz. Sizler yerel yönetimler de yöneticisiniz. İşveren mantığıyla hareket edemezsiniz. Sendikalara çalışanlara ve haklarına saygı göstermek zorundasınız.

Belediyeler kamu alanlarıdır. Hiç kimsenin babasının çiftliği değildir. Keyfi yönetim ve keyfi kararla yönetilmez. Hiçbir sucu olmadan, hiçbir gerekçe göstermeden insanları kapının önüne koyamaz, işten çıkaramazsınız. Bugün sizlerin bu yanlış kararınızdan derhal vazgeçmenizi, işten attığınız işçi arkadaşımızın, işten çıkarılma kararınızı geri almaya davet ediyoruz. İşten çıkmalar, hukuksuzdur, keyfidir, insan haklarına aykırıdır. Bunun için atılan işçiler derhal geri alınmalıdır.

Belediye Başkanı işçilerin 8 Bin TL maaş ve yıllık 270 saati aşan mesai ücreti aldıklarını açıklıyor. Tamamen yalanlardan ibarettir. Sendikamızla imzalanan toplu iş sözleşmemiz kamuoyunun bilgisi dahilindedir. İşçiler 2 bin 200 TL maaş almaktadırlar. Ayrıca gerek sözleşmemizin gerekse 4857 sayılı iş yasanın ilgili maddeleri yıllık fazla mesai 270 saati aşamaz yer almaktadır. Eğer fazla veriyorsanız suçu siz işliyorsunuz. Ama yalan söylüyorsunuz. Haksızlığınızı, hukuksuzluğunu, vicdansızlığınızı yalanlarla ötmeye çabalıyorsunuz. Daha basite indirgesek güneşi balçıkla sıvamaya çabalıyorsunuz.

Biz Genel İş Sendikası olarak, her zaman çalışma barışının korunması, çalışanların ve halkın huzurlu bir ortamda yaşamalarını sürdürmelerini için tüm gayretimizi sergilemekteyiz. Bugünden sonra Silivri halkının Belediyenizden alması zorunlu hizmetlerinden yoksun kalması, Silivri’de huzurun bozulmasından bizler sorumlu değiliz ve olmayacağız. Belediye yönetimini son bir kez daha uyarıyoruz. Kararlarınızı gözden geçirin, atılan işçileri geri alın. Çalışma barışını bozmaya değil, inşa etmeye çaba göstermeye davet ediyoruz.
İşçi kıyımına son, atılan işçiler geri alınsın. Yaşasın DİSK, yaşasın Genel İş.”

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları