loading
close
SON DAKİKALAR

Diyabette Sağlıklı Yaşam Konferansı

Diyabette Sağlıklı Yaşam Konferansı
Tarih: 11.02.2012 - 21:48
Kategori: Özel Haberler

Dünya Diyabet Günü nedeniyle Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara ücretsiz kan şekeri ölçümü yapılarak, diyabet hastalığı konusunda bilgiler verildi.

Silivri Belediyesi, Dünya Diyabet Günü nedeniyle Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi (EYKOM) hemşireleri, Silivri halkına ücretsiz kan şekeri, kolesterol ve tansiyon ölçümü yaparken, Silivri Profesör Doktor Necmi Ayanoğlu Devlet Hastanesi Diyabet Hemşiresi Pınar Göl de, slayt gösterisi eşliğinde diyabet hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Sabah saatlerinde düzenlenen etkinlikte, açılış konuşmasını Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Doktor Şebnem Bozçalı yaparken, kurulan stantta Silivri Belediyesi EYKOM hemşireleri, katılımcıların kan şekeri ve kolesterol değerleri ile tansiyonlarını ölçümledi. Özel olarak hazırlanan takip kartlarına işlenen bilgilerle, vatandaşlara şeker ve kolesterol değerleri ile diyabet ve diğer hastalıklar konusundaki risk durumları aktarılırken, Silivri Profesör Doktor Necmi Ayanoğlu Devlet Hastanesi Diyabet Hemşiresi Pınar Göl de slayt gösterisi ile diyabet hastalığının ne olduğu, kimlerin risk taşıdığı ve hastalığa yakalanmamak için neler yapılması gerektiği, diyabet hastalarının nasıl yaşaması ve beslenmesi gerektiği gibi hayati bilgiler sundu.



Katılımcılara bilgilendirici broşür ve kitapçıkların da sunulduğu sağlık programları, Silivri Belediyesi tarafından periyodik aralıklarla gerçekleşmeye devam edecek.




ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları