loading
close
SON DAKİKALAR

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan subaylara 'ümmet güvenliği' brifingi!

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan subaylara 'ümmet güvenliği' brifingi!
Tarih: 22.01.2020 - 11:06
Kategori: Gündem

Milli Savunma Üniversitesi’ndeki “Din istismarı” konulu konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Din istismarı İslam ümmetinin birliğini tehdit eden ciddi bir güvenlik meselesine dönüştü" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Milli Savunma Üniversitesi’nde kurmay kurmay eğitimi alan subaylar ile akademik kadroya “Din istismarı” konferansı verdi. Konferansa Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ile İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı da katıldı.

Konferansta subaylara hitap eden Erbaş, din istismarının dine dair kavramları ve değerleri kullanarak insanları etkileyip, maddi veya manevi çıkar elde etmek olduğunu söyledi. Din istismarının temel nedeninin, kişi ya da grupların, gayri meşru hedef ve yöntemlerini meşru göstermek için dinin bu gücünden yararlanma amacı olduğunu belirten Erbaş, FETÖ’nün militanlarını kendi milletine kurşun sıkan mankurtlara dönüştürdüğüne dikkat çekti.

İSTİSMARIN EN CANLI ÖRNEKLERİ

Din istismarı İslam ümmetinin birliğini tehdit eden ciddi bir güvenlik meselesine dönüştüğünü belirten Erbaş, “İslam’ı temsil ettiklerini iddia ederek bozgunculuk yapan, kan döken FETÖ, IŞID, Boko Haram gibi terör örgütleri, en büyük zararı Müslüman toplumlara, birlik ve beraberliğimize, geleceğimize ve gençlerimize vermektedir. Ülkemizin 15 Temmuz’da yaşadığı hain darbe girişimiyle birlikte gerçek yüzleri ortaya çıkan FETÖ ve emperyal güçlerin güdümüyle mazlum coğrafya insanlarının ezilmişliklerini sömüren DEAŞ örgütü, istismarın en canlı örnekleri olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

Kaynak : Yeniçağ

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları