loading
close
SON DAKİKALAR

Diyarbakır kayyumu belediye otobüslerini gözaltı aracı olarak tahsis etti!

Diyarbakır kayyumu belediye otobüslerini gözaltı aracı olarak tahsis etti!
Tarih: 21.08.2019 - 16:25
Kategori: Gündem

İçişleri Bakanlığı'nın Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarını görevden alarak yerlerine kayyum atamasına tepkiler sürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı görevden alınmış, yerine kayyum olarak Vali Hasan Basri Güzeloğlu atanmıştı. 

Diyarbakır'a kayyum atanmasına karşı tepkiler sürüyor. HDP'li vekiller, parti yöneticileri ve halkın kayyuma tepkileri sürüyor. HDP'li vekiller bugün oturma eylemi yaptı. 

Basın açıklamasından sonra polis müdahale ederek eyleme katılanları gözaltına aldı.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, kayyum başkanın belediye otobüslerini gözaltı aracı olarak tahsis ettiğini söyleyerek tepki gösterdi. 

Beştaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kayyum gözaltılar için belediye aracını koruyor. 'Kayyum halka düşmandır, halkı temsil etmiyor, kayyum bir darbedir' derken tam da bunu kastediyoruz. Halkı reddeden, halkı düşman gören, halka saldıran bir tutumla karşı karşıyayız. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğiz, biz buraya geldiğimiz için saldırıldık ve bunun belgelenmesini istemiyorlar. Gözaltıları içeriden almayı başardık ama bütün belediye araçlarını halkın hizmetine sunmak yerine ilk günden gözaltı aracı için kullanıyorlar.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları