loading
close
SON DAKİKALAR

Diyarbakır merkezli 21 ilde operasyon: 110 kişi gözaltında

Diyarbakır merkezli 21 ilde operasyon: 110 kişi gözaltında
Tarih: 25.04.2023 - 11:17
Kategori: Gündem

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri eş zamanlı yüzlerce adrese operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında aralarında baro ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) da bulunduğu farklı meslek gruplarına üye 110 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında gazeteci, siyasetçi, hukukçu, sanatçı, sivil toplum örgütü temsilcileri bulunuyor.

Diyarbakır merkezli 21 ilde, terör örgütü PKK/KCK'ya finans sağlayan, eleman kazandıran, hukuki destek veren, propagandasını yapan ve sokak eylemi gerçekleştirenlere yönelik polisin düzenlediği operasyonda 110 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler arasında, avukatlar ile HDP önünde evlat nöbetini sürdüren 4 ailenin çocuklarını dağa kaçıranların da olduğu belirtildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma yapıldı. Örgütün ‘yeni alan’ ve ‘hamle’ yapılanmasının deşifre edildiği soruşturmada, Diyarbakır merkezli Bursa, Mardin, İstanbul, Siirt, Bingöl, Batman, Gaziantep, İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Van, Şırnak, Muş, Bitlis, Hakkari, Osmaniye, Sivas, Malatya, Ankara ve Adıyaman’da tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com-Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları