loading
close
SON DAKİKALAR

Diyarbakır'da Huzur 21 Uygulaması

Diyarbakır'da Huzur 21 Uygulaması
Tarih: 01.03.2012 - 16:45
Kategori: Yerel

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı tüm ekipler aynı anda Diyarbakır'ın dört bir yanında Huzur 21 uygulaması başlattı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı tüm ekipler aynı anda Diyarbakır'ın dört bir yanında Huzur 21 uygulaması başlattı. Yapılan uygulamalarda 8 aranan şahıs yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Güvenlik Şube, Trafik Şube başta olmak üzere tüm şubelerin katılımı ile 650 kişilik bir ekip oluşturularak aynı anda kentin dört bir yanında huzur uygulaması yapıldı. Yapılan uygulamada araçlar aranıp, TC kimlik numaralarından vatandaşların kimlik sorgulamaları yapılırken, uygulamanın yapıldığı bölgelerde de geniş güvenlik önlemleri alındı. Yapılan uygulamaları denetleyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Halkın talebi üzerine bu tür uygulamaları başlattıklarını belirterek "Bu normal bir asayiş uygulamamız. Önleyici polis uygulamamızda bazı aranan şahısları bulma ve bunları yaparken de polis halk ilişkilerine zarar getirmeyecek şekilde çalışmalarımız var. Vatandaşın suçu bildirme konusunda da bize destekleri var. Fakat bazı yerlerde var ki, bir takım toplumsal olaylarda belli noktalara giremedik, şimdi oralarda asayiş suçlarını rahatlatalım düşüncemiz vardı, bu aralar bunlara biraz ağırlık vermiş olacağız. Aslında halkın talebi ile oldu bunlar. Çünkü iç mahallelerde sokaklarda polisi daha çok görmek istiyoruz talepleri üzerine bu uygulamayı başlattık. Bundan sonra da daha küçük ve büyük çaplı bunları devam ettireceğiz" dedi.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam vatandaşın polise olan güveninin her geçen gün daha da arttığını belirterek "Diyarbakır vatandaşının polise olan güveni her geçen gün artıyor ama örgütün baskısı da var, bunu da kabul etmek lazım. Ama inşallah zaman içerisinde bu baskınında azaldığını göreceğiz. Şimdi uygulamalarda cep telefonuna benzer PDA cihazları var bunları bir çok arkadaşımıza dağıttık. Bu cihaz sayesinde saniyeler içerisinde GBT sorgu yapıyoruz ve aranan şahısları bu cihaz sayesinde buluyoruz. Ama bunları saniyeler içinde yapmalıyız ki normal vatandaşımızda mağdur olmasın" diye konuştu.

Sağlam 650 polis ile birlikte uygulama başlattıklarını belirttikten sonra uygulama noktasında bulunan bir okula girerek öğrenciler ile sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Dün yapılan uygulamalarda 8 aranan şahıs, 2 ruhsatsız tabanca, 1 şahıs üzerinde esrar maddesi, 3 kişiye ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem, 1 sürücüye alkollü araç kullanmaktan işlem, 14 araca toplam Bin 893 TL para cezası kesildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları