loading
close
SON DAKİKALAR

Diyarbakır'da olaylar çıktı

Diyarbakır'da olaylar çıktı
Tarih: 12.02.2012 - 20:09
Kategori: Gündem

Diyarbakır'da Abdullah Öcalan'ın avukat ve yakınlarıyla görüştürülmediğini iddia edip, başlatılan kara ve hava operasyonlarını protesto eden gruba polis müdahale etti.

Diyarbakır'da birçok esnaf bölgede başlatılan operasyonda ölen PKK’lılar için kepenk kapatma eylemi yaptı. Bağlar ilçesi Özgür Yurttaş Derneği önünde bir araya gelen ve içinde BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile Muş Milletvekili Demir Çelik'in de bulunduğu kalabalık, sloganlar atarak yolu trafiğe kapattı. 

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukat ve yakınlarıyla görüştürülmemesi, son dönemde başlatılan kara ve hava operasyonları ile Hakkari Çukurca ilçesi Kazan Vadisi bölgesinde öldürülen 24 teröristin cenazelerinin verilmemesini bahane ederek izinsiz yürümek isteyen göstericiler polis
engeline takıldı.

Geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri yürüyüşe izin vermeyince, göstericiler polise taş, havai fişek ve molotofkokteylleri ile saldırdı. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etmesinin ardından kalabalık grup ara sokaklara kaçtı. 

Ara sokaklarda polis ile göstericiler arasında uzun süre kovalamaca yaşandı. Polis ekiplerinin sokak başlarını tutması ve güvenlik önlemlerini üst düzeyde alması göstericilerin kısa sürede dağılmasına neden oldu. Olayların çıktığı alandan kaçan göstericiler ara sokaklarda lastik yakarak yolu trafiğe kapatırken, olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın birçok yerinde küçük gösterici grupları tarafından cadde ve sokaklar trafiğe kapatılarak ateş yakılmaya devam ederken, polis ekipleri zaman zaman ateş yakan küçük gruplara müdahalesini sürdürüyor. 
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları