loading
close
SON DAKİKALAR

Djokovic'e Bir Ödül Daha

Djokovic'e Bir Ödül Daha
Tarih: 11.02.2012 - 18:33
Kategori: Spor

"Sporun Oscarları" olarak bilinen Laureus Spor Ödülleri sahiplerini buldu. 2011'in erkek sporcusu, 3 grand slam kazanan Sırp raket Novak Djokovic oldu.

Laureus Spor Ödülleri sahiplerini buldu. İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan törende, sporda 2011 yılının en iyileri ödüllerini kavuştu.

2011'de kariyerinin zirvesine çıkan Novak Djokovic, Avustralya Açık, Wimbledon ve Amerika Açık'ı kazanarak, dünya sıralamasının 1 numarasını İspanyol meslektaşı Rafael Nadal'dan devraldı. Djokovic'e bu performansı Laureus ödüllerinde 2011'in erkek sporcusu ünvanını getirdi.

Güney Kore'nin Daegu kentinde düzenlenen dünya şampiyonasında 5 bin  ve 10 binde altın madalyaya ulaşan Kenyalı kadın atlet Vivian Cheruiyot 2011 yılının kadın sporcusu seçildi.

Yılın takımı ise La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kimseye bırakmayan Joseph Guardiola yönetimindeki Barcelona oldu. 
Yılın çıkışı ödülünü ise golfçü Rory Mcllroy elde etti. 22 yaşındaki Kuzey İrlandalı sporcu, kariyerinde katıldığı ilk büyük şampiyona olan Amerika Açık'ı kazandığı için bu ünvana layık görüldü.

Yılın geri dönüşüne ise yine bir golfçü Darren Clarke imza attı. 42 yaşında, 20. denemesinde Royal st. George Açık'ı kazanan Clarke, ödüle layık görüldü.

Yılın engelli sporcusu ise protez bacaklarıyla dünya şampiyonasında 4 çarpı 400'de gümüş madalyaya uzanan Güney Afrikalı Oscar Pistorius oldu. Pistouriu, bunu başaran ilk sporcu olarak tarihe geçmişti.

İngilizler’in 1966 dünya kupasını kazanan kadrosunda yer alan Bobby Charlton ömür boyu başarı, eski Brezilyalı Milli Futbolcu Rai de "iyilik için spor" dallarında başarı ödülüne layık görüldü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları