Her fırsatta halkla iç içe olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan; 'Yürüyüşlerimizde halkımızla, omuz omuza vererek, yoldaş olduk' dedi.
Mezitli Belediyesi, ikincisini düzenlediği doğa yürüyüşünü Doğlu Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Her fırsatta halkla iç içe olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Yürüyüşlerimizde halkımızla, omuz omuza vererek, yoldaş olduk" dedi.
Mezitli Belediyesi, kırda ve kentte yaşayan vatandaşları bir araya getirmek, sağlıklı yaşam, spor ve doğa bilincini arttırmak amacıyla doğa yürüyüşlerine devam ediyor. Daha önceki yürüyüşlerde vatandaşları Çevlik Mahallesi halkı ile buluşturan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu defa Doğlu Mahallesi'ndeki halkla bir araya getirdi. Yürüyüşe katılmak için sabahın erken saatlerinde belediye hizmet binası önüne toplanan doğaseverler, belediyenin kendileri için tahsis ettiği araçlarla Doğlu Mahallesi’ne gitti. Arama Kurtarma (AKUT) ve sağlık ekiplerinin öncülüğünde, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Mezitli Belediyesi Spor Okulu, İzci Grupları, ve Mersin Balıkadamlar İhtisas Spor Kulübü yürüyüşte yerini aldı. Yaklaşık 5,5 Km uzunluğunda olan Doğlu parkuru yürüyüşüne, çok sayıda doğasever katıldı.
DOĞADA YÜRÜMENİN TADINI ÇIKARDILAR
Yürüyüş esnasında belediye ekipleri, açılan stantlarda vatandaşların su ihtiyaçlarını giderdi. Yürüyüş renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlar doğayla iç içe olmanın keyfini çıkardı. Toroslar'dan Akdeniz'in muhteşem manzarasını görme fırsatı bulan vatandaşlar, bol bol fotoğraf çektirdiler. Tamamen doğa ile bütünleşen vatandaşlar, çiçeklerin eşsiz kokusu ve temiz oksijenin keyfini çıkardılar. Bazı vatandaşlar parkur boyunca yürüyüş esnasında karşılaştıkları kekik otunu toplarken, bazıları ise hiç görmedikleri bitkileri görme imkanı buldular. Doğlu Mahallesi sakinlerinin, yürüyüş sonrası mahalle meydanında toplanan halka gösterdiği ilgi büyük takdir topladı. Mahalle meydanında kısa bir konuşma yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Halkımızla dostluktan öte yoldaş olduk" dedi.
HALKIMIZLA OMUZ OMUZA VERİYORUZ
İkincisini düzenlediği yürüyüşte hep birlikte aynı yolu yürüdüklerinin altını çizen Başkan Tarhan, "Artık hep birlikte dostluktan öte yoldaş olduk. Biz bu yola hep birlikte çıktık, hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Burada gerek sağlığını düşünen gerekse doğayı seven vatandaşlarla bir arada olmak, onlarla omuz omuza verip, yürüyüş yapmak beni oldukça mutlu ediyor. Etkinliğimizin en önemli olan kısmı ise yine kentlimizi ve köylümüzü bir araya getirmek. Onların kaynaşmasını sağlamak. Buda herkese farklı bir keyif katıyor" şeklinde konuştu.
KIRSALDAKİ VATANDAŞLARIMIZA DESTEK OLACAĞIZ
En büyük amacın kentteki ve kırsaldaki vatandaşları bir araya getirmek olduğu ve bunu başardığını belirten Başkan Tarhan konuşmasına şöyle devam etti; "Tüm vatandaşlarımızın yürüyüşten memnun kaldığına inanıyorum. İkincisini düzenlediğimiz yürüyüşümüze vatandaşların ilgisi gittikçe artıyor. İki hafta sonra yine sürpriz bir kırsalda bulunan mahallemizde doğaya yürüyeceğiz. Onların kalkınmasını istiyorum. İki yürüyüşümüzde utangaçlıklarından olsa gerek köylüler, yürüyüşümüze katılan vatandaşlara ürünlerini parayla satamadılar. Bundan sonraki yürüyüşümüzde umarım köylümüz kalkınmak adına ürünlerini satarlar. Böylelikle biz kırsal alandaki vatandaşlarımıza ekonomik yönden destek olursak, birlik ve beraberlik ruhunu daha genişletmiş oluruz" dedi.
MAHALLEMİZİ TANITMIŞ OLDUK
Doğasever vatandaşların mahallesine ziyaret ettikleri için oldukça mutlu olduğunu belirten Doğlu Mahalle Muhtarı Muhittin Çoban, "Böyle bir etkinlik düzenledikleri için Başkan Tarhan'a sonsuz teşekkür ediyorum. Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen yürüyüş sayesinde mahallemizi tanıtmış olduk. Şehirde yaşayan vatandaşlar ile mahallemizde yaşayan vatandaşlar kaynaşmış oldular. Bu da oldukça önemli. Bizi fazlasıyla memnun etti" ifadelerini kullandı.
YÜRÜYÜŞ KEYİFLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Sıkma yapan köylü kadınlarımızın yanına giden Başkanımız Neşet Tarhan eşi Sembol Tarhan'ın açtığı bazlamaları pişirerek, misafirlere ikram etti. İkram edilen sıkma ve ayranların gönüllerince tadına bakan vatandaşlar, bir anda alanı piknik ortamına dönüştürdüler. Çimenlerin üzerinde kurulan sofralarla ve Doğlu halkının yakın ilgisi ile tam anlamıyla mutluluğun resmini çizdi. Daha sonra içlerinde var olan enerjiyi uyandırmak kendilerini, ruhsal, fiziksel ve bedensel olarak daha iyi hissetmek için hep birlikte yoga yaptılar. Alanda bulunan vatandaşlar, müziğin çalmasıyla tekrar harekete geçerek, halay çekip çılgınca eğlendiler. Etkinlik boyunca olduğu gibi sonrasında da halkın bir an olsun yanında ayrılmayan Başkan Tarhan, aynı otobüslerle şehir merkezine dönüş yaptı. Yorgun fakat mutlu bir günü geride bırakan vatandaşlar, Başkan Tarhan'a teşekkür ettiler.
Vişne Haber Ajansı