loading
close
SON DAKİKALAR

Doğal Yöntemlerle Kuru Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Doğal Yöntemlerle Kuru Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Tarih: 19.11.2023 - 09:07
Kategori: Kadın

Cildinizi nazik bir yüz temizleyici ile temizleyin ve sizin için derlediğimiz kış ayları için cilt bakımı önerilerini dikkate alın.

Kuru Cilt Bakımı: Kuru Cilde Ne İyi Gelir?

Bakımlı bir cilde sahip olmak, hem estetik hem de sağlık açısından önemli bir konudur. Güneş ve hava değişimleri gibi çevresel birçok faktör, ciltte birtakım sorunlara yol açabilir. Bu sorunlardan biri de cilt kuruluğudur. Kuru cilt; özellikle kış aylarında nem kaybeden, pullanma ve çatlamaya yol açan bir sorundur. Bu problemin sebebi bazı hastalıklara bağlı değil ise söz konusu kuru cildi eski formuna kavuşturmanın pek çok yöntemi mevcuttur.

“Kuru cilde ne iyi gelir?” sorusunun cevabı için yazıyı okumaya devam etmelisiniz. Böylece kuru cilt için önerilerden faydalanarak teninizi, ihtiyacı olan neme oldukça kolay bir şekilde kavuşturabilirsiniz.

Kuru Cilde Ne İyi Gelir? Kuru Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

“Kuru yüzlere ne iyi gelir?” sorusunun cevabı, bu problemi yaşayan hemen herkes tarafından sıklıkla merak edilir. Kuru cildin verdiği hasarları en aza indirmek ya da nem kaybını önlemek için birbirinden farklı metotlar bulunur. Bu yöntemlerin neredeyse hepsi, iyi bir cilt bakımı ile yakından ilgilidir.

Kuru cilt için yapılması gerekenleri dikkatlice uygulayarak verimli sonuçlar alabilirsiniz. Kuru cilt bakımı için uygulamanız gereken bazı yöntemler bulunur. Örneğin, duş alırken sıcak yerine ılık su tercih etmelisiniz. Böylece teninizin yağ bariyerlerini korumuş olursunuz. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak ve kışın bulunduğunuz ortamı nemlendirmek de cilt sağlığınız için oldukça faydalıdır.

Doğal Yöntemlerle Kuru Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Kullanabileceğiniz birtakım yumuşak dokulu nemlendirici ürünlerin yanı sıra kuru ciltler için doğal yöntemlerden de faydalanabilirsiniz. Oldukça kolay bir şekilde tedarik edebileceğiniz doğal ürünlerle kendinize birbirinden farklı nem maskeleri hazırlayabilirsiniz. Kuru ciltler için bitkisel çözüm önerilerine bakabilir, dilediğinizi uygulayabilirsiniz.

Kuru cilt için doğal yöntemlerden en bilineni, bal ve zeytinyağlı maskedir. Birer tatlı kaşığı bal ve zeytinyağını kâsede güzelce karıştırarak yüzünüze sürebilirsiniz. Balın yanında zeytinyağı yerine ezerek püre hâline getirdiğiniz 2-3 adet avokadoyu da kullanabilirsiniz.

Başka bir yöntem olarak Aloe Vera bitkisinin jelini yüzünüze sürmeyi de tercih edebilirsiniz. Ayrıca kuru cilt bakımı için 1 çay bardağı doğal elma sirkesini aynı miktarda suyla karıştırarak pamuk yardımıyla teninize de yedirebilirsiniz. Yarım su bardağı yulaf, 1 adet muz ve 1 tatlı kaşığı balı homojen bir şekilde karıştırıp son derece doğal bir nem maskesi yapabilmeniz de mümkündür. Yaptığınız maskeyi yaklaşık 30 dakika sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz.

Kuru Cilt Bakımında Kullanılan Ürünler Nelerdir?

Kuru cilt bakımı için çeşitli ürünlerden de faydalanabilirsiniz. Cilt problemleri için özenle üretilen bu ürünler; tiplerine göre krem, yağ ve maske olarak farklılık gösterir. Kuru cilde iyi gelen yağlar, vücudun elastikiyet düzeyini dengeleyerek ihtiyaç duyulan nemi sağlar. Kuru cilde iyi gelen maskeler arasından dilediğinizi seçip kullanabilirsiniz.

Bir başka ürün tipi olan kremler ise kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen nemlendirici çeşitlerindendir. Söz konusu kremler, sürüldüğü yüzeyi yumuşatır. Kuru bir yüz yapısına sahip olan kişilerin nemlendirici etkili yüz kremi kullanması gerekir. Siz de kuru cilde iyi gelen kremler arasından tercihinizi yaparak dilediğiniz görüntüye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Nemlendirici özelliği bulunan kozmetik ürünler, sadece yüz için değil tüm vücut için bir rutin hâline getirilmelidir. Böylelikle teni yumuşatan nemlendiriciler, daha etkili bir şekilde kendini gösterir. Örneğin, duştan çıktığınızda su kaybı sebebiyle vücudunuzun neme ihtiyacı olur. Bedeninizde doğal hâlde bulunan hyalüronik asit düzeyini nemlendirici özellikteki ürünleri kullanarak dengeleyebilirsiniz.

Bol su için!

Yaz sıcakları yokken bol su içmeyi unutmak kolaydır, ancak tüm bu cilt bakımı adımları ve ürünleri, içeriden de nemlendirmezseniz sınırlı bir etkiye sahip olacaktır!

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları