loading
close
SON DAKİKALAR

Doğalgaza zam mı geliyor?

Doğalgaza zam mı geliyor?
Tarih: 12.02.2012 - 18:43
Kategori: Ekonomi

Başbakan yardımcısı Babacan ve Bakan Yıldız, doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin açıklama yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri AŞ'yi (BEST) ziyaretinde, işletmede hem bir mühendis hem de sektörün bakanı olarak incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Bakan Yıldız, bir basın mensubunun doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir sorusunu şöyle yanıtladı:
''Son 29 ayda doğalgazın maliyeti yüzde 39 oranında arttı. Şu ana kadar doğalgazla diğer üretim kaynaklarıyla su, rüzgar, güneş, jeotermal, yerli ve ithal kömür, termik ve hidroelektrik santraller dahil bütün üretimden elde ettiğimiz gelirleri bir havuza koyuyoruz. Fiyatları şu ana kadar belli bir dengede tutarak getirdik. Ancak doğalgazı her ay, elektriği de her 3 ayda bir otomatik fiyatlandırma mekanizması ile değerlendiriyoruz. Bütün bunları değerlendirdikten sonra o ay içinde açıklama yapıyoruz. Şimdiye kadar kamuoyunda hep zam dillendirildi. Bu konuda son derece ciddi ve maliyetlerimizle örtüşecek şekilde dengelemeye çalışıyoruz. Bu konuda söyleyecek yeni bir şey yok.'

GAZ ZAMMINDA ‘İNCE DENGE’DEYİZ
Konuyla ilgili sorulara Başbakan Yardımcı Ali Babacan'ın cevabı da şöyle oldu:
Kur etkisiyle doğalgazın fiyatı arttı. Bir de bizden önceki hükümetler döneminde atılan ‘al ya da öde’ imzaları nedeniyle kullanmadığımız doğalgazın bedelini hâlâ ödüyoruz. Ancak ödediğimiz para gelecekte alacağımız fazla doğalgaza mahsup edilecek. Elektriğin fiyatı da gaza bağlı. Doğalgaza zam gelmemesi için ince bir dengede bekliyoruz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları