loading
close
SON DAKİKALAR

Doğan Akhanlı Zarakolu için Türkiye’de

Doğan Akhanlı Zarakolu için Türkiye’de
Tarih: 11.02.2012 - 19:14
Kategori: Özel Haberler

Basın toplantısında görüşlerini paylaşacak…

2010 yılında babasının hastalığı için Türkiye’ye geldiğinde gözaltına alınan ve 4 ay Tekirdağ cezaevinde yatırılarak babasını sağlığında görmesi engellenen yazar Doğan Akhanlı Ragıp Zarakolu ile dayanışmak için Türkiye’de.

Tutuklu yazar-yayıncı, insan hakları aktivisti Ragıp Zarakolu ve tutuklu bulunan diğer gazeteci-yazarlarla dayanışma ve destek amacıyla ve Ragıp Zarakolu’nu ziyaret etmek için Almanya’dan Türkiye’ye gelen Yazar Doğan Akhanlı, “Türkiye’de düşünce ve ifade özgürlüğü, özel yargılama mahkemeleri ve son gelişmeler” ile ilgili olarak, düzenlenecek basın toplantısında görüşlerini paylaşacak.

2 Şubat günü Gazeteciler Cemiyeti’nin Cağaloğlu’ndaki lokalinde 11.00’de başlayacak toplantıya Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Sınır Tanımayan Gazeteciler ve Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu da katılacak.


Doğan Akhanlı (d. 1957, Şavşat, Artvin) 1992 yılında Almanya'ya göç etti. 1998 yılında Kayıp Denizler üçlüsünün ilk kitabı Denizi Beklerken, Belge Yayınları tarafından yayınlandı. Belge yayınları, Kayıp Denizler üçlüsünün diğer kitapları olan Gelincik Tarlası ve Kıyamet Günü Yargıçları'nı 1999 yılında yayınladı. Kıyamet Günü Yargıçları, Avusturya'da "Die Richter des jüngsten Gerichts" başlığıyla yayınlandı. Doğan Akhanlı'nın son romanı Madonna'nın Son Hayali, eleştirmen ve yazarlar tarafından 2005 yılının en iyi 10 kitabından biri olarak değerlendirildi. Köln’de eski Gestapo Emniyeti, şimdi Dokümantasyon Merkezi ve Müze olan EL-DE Haus adlı kuruluşta Türkçe rehberlik yapan Doğan Akhanlı Almanca'dan Türkçe'ye çeviriler yapıyor.

2001 yılından beri Federal Almanya Cumhuriyeti vatandaşı olan, yazar Doğan Akhanlı Ağustos 2010'da İstanbul’da havalimanında tutuklandı ve Metris askeri cezaevine nakledildi. Akhanlı 1991 yılında terk etmek zorunda kaldığı Türkiye’ye ilk kez dönüyordu. Amacı sağlık problemleri yaşayan babasını ziyaret etmekti. Savcılık Akhanlı’yı, 1989 yılında İstanbul’daki bir döviz bürosuna yönelik ve bir kişinin de öldüğü bir soyguna iştirak etmiş olmakla suçluyordu. Akhanlı bu suçlamayı ve bu soygunla herhangi bir ilgisi olduğunu kararlı bir biçimde reddediyordu. Doğan Akhanlı bu davadan beraat etti. 7 Ocak 2012 tarihine kadar Türkiye’ye giriş yasağı olan Akhanlı yasak kalkınca Zarakolu ve tutuklu gazeteciler için Türkiye’ye geldi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları