loading
close
SON DAKİKALAR

Doğu Karadeniz 'yayla turizmi'nde iddialı...

Doğu Karadeniz 'yayla turizmi'nde iddialı...
Tarih: 02.04.2016 - 15:58
Kategori: Seyahat

Doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ile yaz aylarında birçok turisti ağırlayan Doğu Karadeniz, yeşilin binbir tonu ile kaplı ormanları ve yaylaları ile de ilgi görüyor.

Yaz aylarında şehrin gürültüsünden uzaklaşıp tertemiz hava soluma imkanı bulunan yemyeşil doğayla baş başa kalmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan Doğu Karadeniz, adeta Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri.

Doğal ve tarihi zenginlikleri nedeniyle özellikle yazın binlerce turistin akın ettiği bölge, alternatif turizmin adresi olan yaylalarıyla da kayak, doğa yürüyüşü ve trekking meraklılarını cezbediyor.

Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Doğu Karadeniz, manastırları, ormanları ve kaynak sularıyla da bölge turizmine önemli katkı sağlıyor.

'Yayla turizmi dikkati çekiyor'
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un, kültürel varlıkları, tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve yaylalarıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

Kentin, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle dikkati çektiğini vurgulayan Öz, "Turizmde cazibe merkezi haline gelen bölgenin, Sümela Manastırı, Uzungöl'ü, Sera Gölü, Atatürk Köşkü, Ayasofya Cami ve Müzesi, Kızlar Manastırı, Vazelon Manastırı, Kuştul Manastırı, tarihi camileri, konakları ile yaylaları gibi görülmeye değer yerleri mevcuttur. İlimizi bu kapsamda 2015 yılı sonu itibarıyla 2 milyon yerli, 1 milyon da yabancı olmak üzere 3 milyon turist ziyaret etmiştir" dedi.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları