loading
close
SON DAKİKALAR

Dokumacı grubu da gözaltına alındı

Dokumacı grubu da gözaltına alındı
Tarih: 26.07.2015 - 14:59
Kategori: Gündem

Adıyaman'da IŞİD'e yönelik yapılan operasyonlarda Dokumacı grubu üyelerinden 2 kişi gözaltına alındı...

Türkiye genelindeki IŞİD hücrelerine yönelik yapılan operasyon çerçevesinde önceki gün Adıyaman’da 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Diyarbakır bombacısı Orhan Gönder ile Suruç bombacısı Şeyh Abdurrahman Alagöz’ü IŞİD’e gönderdiği iddia edilen Dokumacı grubu üyesi E.K. ile M.İ. de bulunuyor. Dokumacı grubu lideri olduğu iddia edilen M. D. ise aranıyor. Oğlunu IŞİD’e gönderen kişileri emniyet ve savcılığa bildirdiğini söyleyen Hatice Gönder ‘oğlum Suriye ’ye gitmeden önce bu isimleri emniyete bildirdim. Diyarbakır saldırısı sonrasında savcılıkta ifadem alındığında da bu isimleri tek tek söyledim. Bu insanlar benim ciğerimi yaktılar. Bu insanlardan şikayetçiyim’ dedi.

‘OĞLUMU GÖTÜRENLERDEN ŞİKAYETÇİYİM’

Diyarbakır bombalı saldırısı sonrasında savcılığa verdiği ifadede de gözaltına alınan kişilerden şikayetçi olduğunu söyleyen anne Hatice Gönder sözlerine şu şekilde devam etti: ‘‘2014 yılında Orhan tanımadığımız insanlarla takıldı. Hal ve hareketleri değişti. Kocamla beraber Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne durumu bildirdim. ifademiz alındı. İfademizde bu isimlerin tümünü emniyete bildirdim. Ancak bir sonuç alamadık. Diyarbakır bombalı saldırısı sonrasında savcılığa tekrar ifade verdiğimde yine bu isimleri söyledim. Defalarca benim oğlumu IŞİD’e bu insanların götürdüğünü belirttim. Ancak bir sonuç alamadım. Bu insanlar benim ciğerimi yaktılar. Bu insanlardan şikayetçiyim. Benim oğlum 18 yaşında vicdan sahibi temiz bir çocuktu. Bu kişilerle görüştükten sonra oğlum bozulmaya başladı. Bu insanlar benim oğlumun beynini yıkadılar. Oğlumu IŞİD’e gönderdikten sonra da hiç çekinmeden ellerini kollarını sallaya sallaya Adıyaman’da gezdiler.’’

DOKUMACILAR KİMDİR?

Adıyaman’dan IŞİD’e militan gönderdiği iddia edilen Dokumacılar grubu hakkında ilk şikayet 2013 yılında çocukları Suriye’ye giden M.T.A. ile M.D. tarafından yapıldı. Çocuklarına kandırarak Suriye’ye gönderdiklerini söyleyen M.T.A. ile M.D. aynı yıl Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Orhan Gönder’in Suriye’ye gideceğinden şüphelenen Gönder’in ailesi de Haziran 2014’te Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Aile başvurusunda Orhan Gönder’in Dokumacılar grubuyla takıldığını belirtti. Ancak Orhan Gönder 25 Haziran 2014 tarihli ifadesinde bu kişileri tanımadığını söyledi. Çoğunluğu Adıyamanlılardan oluşan ve 60 kişi olduğu tahmin edilen Dokumacılar Grubu’nun Tel Abdyad'da YPG'ye karşı savaştığı belirtiliyor. YPG'nin Tel Abyad’ı almasıyla gruptaki Orhan Gönder ile Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün Türkiye'ye dönerek bombalı saldırılar düzenlediği ileri sürülüyor.

İdris Emen - Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları