loading
close
SON DAKİKALAR

''Dolandırıcı'' taksicilere dikkat

''Dolandırıcı'' taksicilere dikkat
Tarih: 13.02.2012 - 09:29
Kategori: Gündem

Taksilerine binen ve ücret için ''50 lira'' veren müşterilerini, ''5 lira'' verdiklerini söyleyerek dolandıran 3 taksi şoförü hakkında dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ersan Yılmaz'ın hazırladığı iddianamede, sanık taksi şoförleri Suat Ü, Fırat P. ve Mehmet L'nin, taksilerine binen Altun Güneş, Nuray Özgüney ve ismi tespit edilemeyen bir mağduru dolandırdıkları öne sürüldü.

İddianamede, mağdur Altun Güneş'in, 26 Aralık 2008'de AŞTİ'de sanık Suat Ü'nün kullandığı ticari taksiye bindiği, gideceği yere ulaşmasının ardından da taksi şoförüne 21 liralık ücreti ödemek üzere ''50 lira'' verdiği bildirildi. Şoför Suat Ü'nün, Güneş'ten, ''5 lira'' verdiğini söyleyerek, 16 lira daha istediği, Güneş'in de bu parayı verdiği kaydedildi.

Mağdur Nuray Özgüney'in 22 Ocak 2009'da, Ankara Adliyesi önünde sanık Fırat P'nin kullandığı taksiye binerek, Kavaklıdere'ye gittiği ve 7 buçuk liralık ücret için ''50 lira'' verdiği anlatılan iddianamede, sanık şoförün, Özgüney'den, ''5 lira'' verdiği gerekçesiyle 2 buçuk lira daha para istediği bildirildi.

Sanıklardan Mehmet L'nin ise 4 Aralık 2008'de taksisine binen ve kimliği tespit edilemeyen bir kişiden, taksi ücreti olarak 50 lira aldığı, ardından da ''5 lira'' verdiğini söyleyerek, fazladan para istediği belirtildi.

İddianamede, sanıkların, hileli davranışlarıyla mağdurları aldatarak, kendilerine haksız yarar sağladıkları, bu yolla dolandırıcılık suçunu işledikleri ifade edilerek, TCK'nın ''dolandırıcılığa'' ve ''etkin pişmanlığa'' ilişkin maddeleri uyarınca, 4'er aydan 1 yıl 8'er aya kadar hapis cezasına mahkum edilmeleri istendi.

Mağdurların, sanıkları, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odasına şikayet ettiği bildirilen iddianamede, sanıkların bunun üzerine fazladan aldıkları paraları mağdurlara iade ettiği kaydedildi.

Sanıklar, Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları