loading
close
SON DAKİKALAR

'Dolarınızı bozdurun' çağrılarına birbirinden ilginç destek kampanyaları

'Dolarınızı bozdurun' çağrılarına birbirinden ilginç destek kampanyaları
Tarih: 05.12.2016 - 15:05
Kategori: Gündem

Doların rekor üstüne rekor kırmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemen her konuşmasında yaptığı ‘dolarınızı bozdurun’ çağrılarına esnaftan destek geldi. Türkiye'nin dört bir yanında birbirinden ilginç kampanyalar başlatıldı.

Doların rekor üstüne rekor kırmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemen her konuşmasında yaptığı ‘dolarınızı bozdurun’ çağrılarına esnaftan destek geldi. Türkiye'nin dört bir yanında birbirinden ilginç kampanyalar başlatıldı.

İşte o ilginç kampanyalardan bazıları:

Bursa'da 'dolarını bozdur, mezar taşını götür' kampanyası

Bursa'da bir mermerci, 2 bin dolar bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşlara ücretsiz mezar taşı verecek.
Bursa'da bir mermerci, 2 bin dolar bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşlara ücretsiz mezar taşı verecek. Mermerci Alan, "2 bin dolarını bozdurup getiren vatandaşımıza 750 liralık mezar taşını bir kuruş bile almadan veriyoruz. Hatta gidip kendimiz mezara yerleştiriyoruz" dedi.


“100 Dolarını bozana kahvaltı ısmarlıyorum”

Bingöl’ün Genç ilçesindeki esnaf, dolarını bozdurup makbuzunu getirenlere bedava kahvaltı ve ekmek kampanyası başlattı. Kahvaltı salonu işletmeciliği yapan esnaf Bahri Kara, “Reisi Cumhurumuzun yaptığı bir açıklama vardı ekonomiye destek için. Biz de esnaflar olarak tamamen reisin arkasında duracağız ve 100 dolarını bozup makbuzuyla birlikte getiren herkese kahvaltı ısmarlıyorum. Avrupa’nın oyunlarının bitmesi ve ekonomimizin güçlenmesi için bütün halkımızı ve esnaflarımızı reisimize destek olmaya davet ediyorum” dedi.


Dolar bozdurana bedava traş

Iğdırlı kuaför, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına destek vermek için en az 250 dolarını Türk Lirasına çeviren herkese ücretsiz saç sakal tıraşı yapmak için kampanya başlattı.


Makbuzu getir, dürümü götür

Gaziantep’teki bir lokanta sahibi, 200 dolar bozdurup makbuzunu getirenlere istediği yemeği bedava veriyor. Lokanta işletmecisi Mustafa Çolak, Cumhurbaşkanının çağrısına destek verdiklerini belirterek, “Doların yükselmesinden dolayı çok sıkıntımız var. 200 dolarını bozup makbuzunu bize getirene istediği yemeyi bedava veriyoruz. Bu kampanyamızın tüm ülkede ses getirmesini istiyoruz. Dolar çok yükseliyor, buna bir önlem almamız lazım. Biz bu durumdan çok şikayetçiyiz. Bir hafta içinde makbuzu ile birlikte 10-15’e yakın vatandaş geldi. Onlara yemeği bedava verdik. Diğer esnafların da bize destek vermesini bekliyoruz" diye konuştu.



500 dolar, euro bozdurup, fişini gösteren herkese yemek bedava 

Trabzonlu Yüksel Usta Lokantası İşletme Sahibi Yüksel Yıldırım, Türk parasının değerlenmesi için 500 Dolar ve Euro’yu bozdurup fişini getiren vatandaşlara ücretsiz yemek veriyor. İşletmeci, dükkanın camına astığı, üzerinde “Kardeşçe yaşadığımız ülkemizin güzel insanları 500 dolar, euro bozdurup, fişini gösteren herkese yemek bedava” yazılı pankartla vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağırıyor. Lokantacıya vatandaşlardan da destek geldi.


"250 dolarını bozdurup fişini getiren yolcularımıza otobüsümüz ücretsizdir" 

Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası’na bağlı esnaf, 250 dolarını bozdurup fişini ibraz eden yolculara ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacak. Oda’ya bağlı esnafların ‘’döviz’’ kampanyası, sosyal medyada paylaşıldı.


Üniversite de topa girdi: Dolar bozduran personele yurtdışı bursu 

Van’da 500 bin avro ve dolar bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşın adının Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki (YYÜ) amfi tiyatroya verileceği bildirildi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Birincisi üniversitemizin idari ve akademik personelimizden 20 bin üzerinde avro veya dolar bozduran 5 arkadaşlarımıza yurt dışını destekleme imkanı sağlayacağız. Yurt dışına çıktığı zaman bizim Bilimsel Araştırma Projeleri fonumuzdan onları destekleyeceğiz. Diğerlerine de teşekkür belgesi vereceğiz. Teşekkür belgesi akademik seyirde farklı bir anlam ifade ediyor” ifadesini kullandı.

Sivas’ta “100 dolar bozdurana künefe ikramı” kampanyası

Sivas’ta restoran işleten Ender Olgaç, Aksu Park içerisinde faaliyet gösteren işletmesinde 100 dolar bozdurduğuna dair belge getiren herkese künefe ikramında bulunulacağını söyledi.




ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları