loading
close
SON DAKİKALAR

Dolar/TL 6,23 seviyesinde işlem görüyor

Dolar/TL 6,23 seviyesinde işlem görüyor
Tarih: 02.03.2020 - 09:17
Kategori: Ekonomi

İdlib saldırısı sonrası yaşananlar ve koronavirüsün etkilerinin izlenmeye devam edeceği haftanın ilk gününe Dolar/TL 6,23 seviyesinden başladı.

Piyasaların İdlib'deki yeni gelişmelere odaklanacağı yeni haftada yurt dışında ise koronavirüsün etkilerini azaltmak için merkez bankalarının hamleleri de yakından izleniyor. Analistler ve finans kuruluşları Fed'in mart toplantısında 50 baz puan faiz indirimine gideceği yönünde görüş bildirmeye başladı. Fed Başkanı Jerome Powell da, koronavirüs salgınının yarattığı riskler  ile karşı karşıya kalınması halinde ekonomiyi desteklemek için "uygun  şekilde" hareket edeceklerini söylemişti. Bir başka açıklama da Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'dan geldi ve koronavirüs  salgınının ekonomi için görünümü gölgelediği ortamda finansal  piyasalarda istikrarı sağlamak için Banka olarak gerekli adımları atacaklarını söyledi.

Dolar hareketli başladı 
 
Bu gelişmeler ışığında dolar/TL kuru yeni haftaya 6,23'ün; euro/TL ise 6,89'un üzerinde başladı. İşlemlerin açıldığı gece yarısı 6,25'in üzerine kadar tırmanan kur günün ilk ışıklarına doğru 6,23 seviyelerinde dengelendi.  Saat 08:20 itibarıyla dolar, 6,2360 liradan, euro 6,8940 liradan el değiştiriyor. 
 

 

Kaynak : Dünya

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları