loading
close
SON DAKİKALAR

Dolmabahçe’de güvenlik zirvesi

Dolmabahçe’de güvenlik zirvesi
Tarih: 11.03.2012 - 11:59
Kategori: Gündem

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında dün Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde toplantı yapıldı...

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında dün Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde 2 saat süren güvenlik toplantısında başta Suriye, Irak, İran’daki gelişmeler ile terör örgütü PKK’nın baharla birlikte yeniden toparlanma çalışmalarına karşı alınacak önlemler ele alındı.

Erdoğan’ın başkanlık yaptığı toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu katıldı.

Nevruz alarmı 

Toplantıda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Suriye sınırında olası bir hareketliliğe karşı alınacak önlemlerin yanısıra Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütüne karşı yürütülen mücadeleyle ilgili bilgi verdi. PKK’nın yaklaşan Nevruz’u bahane ederek eylem hazırlıklarıyla ilgili istihbarat birimlerinin bilgileri de ele alınan diğer önemli konu başlığı oldu.

Suriyeli generaller 

Suriye’den gelen istihbarat bilgileri ayrıntılı görüşüldüğü toplantıda, bu ülkede yaşanabilecek gelişmelere karşı alınacak önlemler değerlendirildi. Türkiye’nin Beşar Esad yönetimine karşı tutumunun kararlılıkla sürdürülmesinde tam mutabakat sağlanırken, özellikle Esad güçlerinin yoğun saldırıda bulunduğu bölgelere acil insani yardım malzemeleri ve yardım ekipleri gönderilmesinin sağlanması için uluslararası toplum nezdinde çabaların artırılması kararlaştırıldı.

Suriye Ordusu’ndan kaçarak Türkiye’ye sığınan generaller ile diğer rütbeli subayların can güvenliklerinin sağlanması için ilgili birimlerin yaptığı ve yapacağı çalışmalar da görüşüldü.

Haşimi’ye yol açık

Toplantıda, Irak’ta mezhep çatışmalarının yoğunlaşmasının bölgeye getireceği olumsuzluklar üzerinde duruldu. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin korumasında olan ve Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin yargılanmasını istediği Irak Cumhurbaşkan Yardımcısı Tarık El Haşimi’nin durumu da toplantıda görüşüldü. Haşimi’nin “sürgündeki lider” durumuna düşmemesi için Irak’ta kalmasından yana olundu ancak can güvenliğinin tehlikede görülmesi halinde Türkiye’ye gelme yolunun da açık bırakılması uygun bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları